F1: Nem Alonso dönti el, ki lesz a csapattársa - Räikkönen

Vágólapra másolva!
2013.09.08. 11:41
Kimi Räikkönen Monzában interjút adott a Formula–1 hivatalos honlapjának, amelyben cáfolta, hogy aláírt volna a Ferrarihoz, de elmondta, szívesen visszatérne Maranellóba, ahol napokon belül döntenek a 2014-es felállásról. Ugyanakkor arra is jó esély van, hogy a Lotusnál maradjon. Íme, részlet az interjúból.

– Monzában többen biztosra veszik, hogy aláírt a Ferrarihoz. Miért vállalná fel a Ferrari, hogy két vezérpilótája is legyen?
– Na persze! Néhány napja ugyanezek az emberek biztosra vették, hogy aláírtam a Red Bullhoz. Ennyit erről…– Monzában többen biztosra veszik, hogy aláírt a Ferrarihoz. Miért vállalná fel a Ferrari, hogy két vezérpilótája is legyen?
– Na persze! Néhány napja ugyanezek az emberek biztosra vették, hogy aláírtam a Red Bullhoz. Ennyit erről…

– Hogy alakul a jövője? Biztosan van már terve 2014-re.
– Még semmi sem biztos. Ha az lesz, mindenki tudni fog róla.

– El tudja képzelni, hogy visszatér a Ferrarihoz? Önnek sikerült az, amivel Alonso hiába próbálkozik, vébét nyert a csapatnak.
– Szép időszakot töltöttem el a Ferrarinál, de a vége nem volt szép. Néha így alakul, ez van, nincs bennem keserűség. Majd meglátjuk, mi lesz.

– Mikor látjuk meg?
– Ha lesz aláírt szerződésem.

– Alonso és Räikkönen egy csapatban biztosan külön pikantériát adna a Formula–1-nek, a pályán és azon kívül is. De miért akarná Alonso, hogy odamenjen mellé?
– Ezt tőle kérdezzék meg! De nem hiszem, hogy lenne beleszólása abba, kit szerződtet a Ferrari.

– El tudja képzelni, hogy csapattársak lesznek?
– Senkivel sincs problémám.

– És van arra is esély, hogy a Lotusnál marad?
– Persze.Tavaly jó idényünk volt, az idei még erősebb. Az időmérő Monzában nem sikerült, de ettől még jól megy nekünk együtt. Vannak gondok a csapatnál, de ha ezek megoldódnak, nagyon jó lesz a következő szezon is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik