F1: Michael Schumacher mentője beszélt a balesetről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 21:11
Öt évvel Michael Schumacher síbalesete után megszólalt a hétszeres Formula–1-es világbajnok méribeli mentését vezető Stéphane Bozon, aki szerint a német megúszhatta volna a balesetet, ha nagyobb lett volna a hó.

„Mindkét követ láttam. Amelyiken megbotlott és amelyikbe beverte a fejét – idézi a német Focus magazin Stéphane Bozont. Az a különleges az egészben, hogy nagyon kevés hó esett, így éppen eltakarta a köveket, nem lehetett látni a hó alatt. Ha több hó esett volna, elég lett volna ahhoz, hogy ne akadjon meg rajta a léc.”„Mindkét követ láttam. Amelyiken megbotlott és amelyikbe beverte a fejét – idézi a német Focus magazin Stéphane Bozont. Az a különleges az egészben, hogy nagyon kevés hó esett, így éppen eltakarta a köveket, nem lehetett látni a hó alatt. Ha több hó esett volna, elég lett volna ahhoz, hogy ne akadjon meg rajta a léc.”

Schumacher 2013. december 29-én letért a kijelölt méribeli sípályáról, és a sziklás részen elesve olyan súlyos fejsérülést szenvedett, amelyből máig nem épült fel, öt éve a nyilvánosságtól elzárva gyógyul.

„A sípálya üzemeltetője nem hibáztatható, mindenki a saját felelősségére hagyja el a pályát” – szögezte le Bozon.

Hozzátette, a mentés a helyszín miatt nehéz volt.

„A mentőorvosoknak nagyon nehéz dolguk volt az elsősegély nyújtásakor, nehéz helyen történt a baleset. Az első perctől nyilvánvaló volt, hogy súlyos az eset, különben nem hívtak volna helikoptert. A lejtőn nehéz volt ellátni és mozgatni a sérült testet. Schumacher szerencsés volt” – mondta Bozon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik