F1: Massa szerint Verstappen fiatalsága veszélyforrás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 09:17
Felipe Massa szerint Max Verstappen nagyrészt azért ment neki Romain Grosjeannak a Monacói Nagydíj utolsó harmadában a célegyenesben, mert még csak 17 éves és rutintalan.

„Nagyon veszélyes volt, ami történt, ez is azt mutatja, hogy talán még számít valamit a rutin. Az ilyen baleseteket meg lehet előzni, ha jobban odafigyelünk – mondta Massa. – Maxnek is hatalmas szerencséje van, hogy nem sérült meg. Esélye sem volt arra, hogy előzzön, a Lotus mögött volt, még csak mellé sem tudott volna kerülni. Rendben, hogy frissebb gumijai voltak, de csak akkor próbáljon meg előzni, ha van rá esély. Itt nem volt, ezen a pályán nagyon ritkán adódik lehetőség rá.”

Massa – aki gyakran kritizálja a fiatal versenyzőket, tavaly Kevin Magnussennek is nekiesett németországi karamboljuk után – szerint mindenki túl könnyelműen veszi a történteket.

„Nem csak a számára volt veszélyes a baleset, ha valami baja esik 17 évesen, az egész Formula–1-et össztűz alá vennék, miért versenyezhet egy ilyen fiatal srác. Szerencsére nem sérült meg, most mindenki boldog, de erre oda kellene figyelni” – mondta Massa.

Verstappen öt rajthelyes büntetést kapott a Kanadai Nagydíjra, emellett két büntetőpontot írtak be neki. Az F1-es versenyzői engedély megszerzéséhez a következő idénytől 18 év lesz az alsó korhatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik