F1: Massa rajtbüntetést kapott az időmérő előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 13:41
A Formula–1-es világbajnokság Belga Nagydíjának harmadik szabadedzése után közölte a versenybíróság, hogy öt rajthelynyi büntetéssel sújtotta a Williams brazil pilótáját, Felipe Massát, miután nem lassított le eléggé, a Danyiil Kvjat lerobbanó Toro Rossója miatt lengetett sárga zászlók mellett elhaladva.

A három héttel ezelőtti Magyar Nagydíjatbetegsége miatt kihagyó Massa pénteken összetörte Williamsét, ezért a pénteki edzések nagy részét kihagyni kényszerült, amíg csapata helyrepofozta az autóját.

Szombaton a harmadik szabadedzés egyetlen sárga zászlós szakaszában – amire azért került sor, mert Danyiil Kvjat Toro Rossója megállt az Eau Rogue kanyar után – meg sem kísérelt lassítani, amikor elhaladt a lerobbant autó mellett, ezért a versenybíróság öt rajthelynyi büntetéssel sújtotta, ráadásul 3 büntetőpontot is kapott a szuperlicencére – jelenleg öt pont van a rovásán.

Massa mellett a két Sauber-pilóta is kapott egy öthelyes büntetést, miután mindkettejüknél sebességváltót cseréltek a harmadik edzés előtt. Stoffel Vandoorne viszi a pálmát a büntetések terén a Belga Nagydíj előtt, a hazai futamán induló McLaren-pilóta autójában a motor több alkotóeleme, valamint a sebességváltó cseréje miatt összesen 65 hely rajtbüntetést kapott.

A BÜNTETŐPONTOK ÁLLÁSA
Danyiil Kvjat
10
Sebastian Vettel
7
Kevin Magnussen
7
Carlos Sainz Jr.
5
Felipe Massa
5
Jolyon Palmer 5
Sergio Pérez
5
Stoffel Vandoorne
5
Esteban Ocon 4
Nico Hülkenberg
4
Romain Grosjean
3
Max Verstappen
3
Lewis Hamilton
2
Pascal Wehrlein
2
Jenson Button*
2
Felipe Nasr* 2
Nico Rosberg*
2
*nincs a mezőnyben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik