F1: Massa megnevezte karrierje legrosszabb pillanatát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.03. 13:10
Az idény végén visszavonuló Felipe Massa megnevezte F1-es karrierje legrosszabb pillanatát. Nem az volt, amikor a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén egy rugó fejen találta. Nem is az, amikor egy évvel a baleset után át kellett adnia az első helyet Fernando Alonsónak. S nem is a 2008-as Brazil GP befutója, amikor egy percig világbajnoknak érezhette magát, mielőtt Lewis Hamilton futott be vb-elsőként.

„Karrierem legrosszabb pillanata az volt, amikor kiderült, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon megrendezte a Renault a biztonsági autós időszakot” – utalt vissza Massa arra, hogy Szingapúrban Nelsinho Piquet a csapat vezetőségének utasítására szándékosan ment a falnak, hogy a korábban kereket cserélő és tankoló Fernando Alonsót előnyös helyzetbe juttassa. A nagy kavarodásban az élen haladó Massa a bokszban a tankolás után magával húzta a tömlőt, meg kellett állnia, és elbukta a győzelmet, amelyet végül Alonso szerzett meg.

„Ha nincs az a megrendezett eset, nem jön be a biztonsági autó, nincs a kapkodás a bokszban, simán nyerek, és az enyém a világbajnoki cím is – mondta Massa. – A 2009-es Magyar Nagydíjon történt balesetemből semmire sem emlékszem, de a szingapúri események minden perce megvan, és az a pillanat is, amikor kiderült, hogy meg volt rendezve. Sokkal nehezebb elfogadni, hogy nem az én vagy a csapat hibája döntött, hanem külső körülmény szólt közbe.”

„A Brazil Nagydíjon mindent megtettem, amit lehetett, ezért nincs min bánkódnom. Megnyertem a versenyt, a többi nem rajtam múlt. Így könnyebben el is fogadtam, hogy elment a vb-cím egy ponttal” – mondta Massa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik