F1: már a Red Bullon belül is vitáznak azon, ki a hibás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 13:57
A Kanadai Nagydíj mélypont volt Daniel Ricciardo számára, a futamot tavaly a Red Bull-Renault-val megnyerő ausztrál vasárnap csak a 13. helyen ért célba, és a hétvége során annyira elkeseredett, hogy már azon vitatkozik a főnökeivel, milyen megosztásban felelős a rossz eredményekért a Renault-motor, illetve a kasztni.

Ricciardo az időmérőn a 9. rajtkockát szerezte meg, a versenyen pedig 13. lett, amire azt mondta, a legrosszabb élménye az F1-ben azóta, hogy 2013-ban a Toro Rossóval 15. lett, szintén Kanadában. A kettő között megnyerte a versenyt ugyanitt.

Az ausztrál az időmérő után kiborult és azt nyilatkozta, hogy szerinte a csapat idei kasztnija ugyanannyira gyenge, mint a motor. Ezzel határozottan szembefordult a csapat vezetőségével, amely tavaly és az idén is a Renault-ra fogta az istálló gyengélkedését.

Christian Horner csapatfőnök a verseny után válaszolt.

„A lemaradásunkért 80-85 százalékban a motor a felelős, 15-20 százalékban a kasztni. Utóbbinak kijavításán már dolgozunk, és biztosak vagyunk benne, hogy előrelépünk – mondta Horner. – Daniel mérges volt szombaton, mert sokat várt ettől a hétvégétől, mégis kikapott a csapattársától az időmérőn. A Malajziai Nagydíj óta minden versenyre hoztunk fejlesztéseket, teljes erőbedobással dolgozik a csapat. A Lotushoz és a Force Indiához az idénynyitó óta hozzá sem nyúltak, mégis előttünk végzett. Mi ez, ha nem a motor? Sajnos a következő verseny is a motorokról fog szólni.”

Az pedig a Red Bull hazai versenye lesz június 21-én a Red Bull Ringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik