F1: „Maldonado őrült, ráadásul hülye is, nem jó versenyző”

Vágólapra másolva!
2014.08.15. 09:10
Sébastien Ogier, a rali-világbajnokság címvédője súlyos kritikát fogalmazott meg Pastor Maldonado F1-es pilótáról egy interjúban, de kollégája, a korábban szintén az F1-ben versenyző Robert Kubica megvédte a Lotus venezuelai pilótáját.

Az Autosport közös interjút készített akét versenyzővel, amelyben szóba került a fizetős pilóták jelensége.

– Nem egyszerű kérdés, ki a fizetős pilóta – mondta Kubica. – Ha sarkítunk, és azt mondjuk, mindenki fizetős, akinek köszönhetően szponzorok érkeznek a csapatához, Fernando Alonsót is hívhatnánk fizetősnek, mert a Santander miatta támogatja a Ferrarit. Mégsem mondjuk azt Alonsóról, hogy csupán a pénze miatt van ott, ez őrültség. De ott van Pastor Maldonado, aki…
– Na persze, Maldonado a tipikus fizetős pilóta, mert ő egyáltalán nem jó versenyző – szólt közbe Ogier.
– Na ne!
– Gyerünk már! Őrült srác, ráadásul hülye is, több eset van, amelyek ezt bizonyítják.
– Na de…
– De tényleg! Ne mondd nekem, hogy Maldonado jó versenyző!

Kubica végül megvédte a venezuelait: „Nem sok versenyző nyert futamot az elmúlt tíz évben, neki sikerült. Vannak napjai, amelyeken nagyon jó. Persze, a klasszisokat az emeli ki, hogy tizennyolc versenyen keresztül hozzák ugyanazt a magas szintet, és emiatt a világbajnokság esélyesei. Higgy nekem, ha azt mondom, tud gyorsan vezetni, akkor úgy van. Az emberek egy dolgot elfelejtenek: ha van két pilóta, az egyik három tizeddel gyorsabb körönként, a másik pedig pénzt hoz, az utóbbit viszi el a középcsapat, mert ha a hozott pénzt fejlesztésekre költi, több mint három tizeddel gyorsabbá teheti az autóját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik