F1: Malajziának még ingyen sem kellene a futamrendezés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 21:48
Nem mindenkit győztek meg azok a változtatások, amelyeket a Liberty Media végrehajtott, amióta átvette a Formula–1 irányítását. Razlan Razari, a Malajziai Nagydíjnak otthont adó pálya ügyvezetője csúnyán odaszólt Bernie Ecclestone utódjainak az utolsó sepangi futam előtt.

A Maláj Nagydíj rendezői már hónapokkal ezelőtt bejelentették, hogy a jövőben nem kívánják többször fogadni a Formula–1 mezőnyét, ugyanis anyagilag sem nekik, sem a kilátogató nézőknek nem éri meg a viadal megrendezése, illetve megtekintése.

Ezt a nézőszám és annak visszaesése az utóbbi években is tükrözi: tavaly 46 944-en mentek ki, ez csekély növekedés volt az előző évi adatokhoz képest, viszont jelentősen elmaradt a 2013-as nézőszámtól, amikor is 88 450-en tekintették meg a helyszínen a sepangi futamot. Ezzel szemben a MotoGP jövő havi versenyhévégéjére máris elkezd az összes jegy.

„Még ha visszautasíthatatlan ajánlatot is kapunk, például ingyen rendezhetjük meg a nagydíjat, mit nyerünk vele? – érvelt Razlan Razari a kiszállás mellett. – Én magam sem tudok leülni a televízió elé és megnézni egy versenyt az első körtől az utolsóig, két órán keresztül. Nehéz az ilyen jellegű eseményeket eladni, és manapság befektetni sem éri meg beléjük."

Razali a Formula–1 új tulajdonosait sem kímélte: az ügyvezető szerint ugyanis Chasey Carey és társai eddig valójában semmit nem tettek azért, hogy az Ecclestone-érához képest izgalmasabbak legyek a GP-k, így a pályán zajló történések sokszor továbbra is unalmasak.

„Mégis milyen változtatásokat hajtottak végre annak érdekében, hogy több izgalmat láthassunk, mint amennyi Bernie idejében volt? A sport és a versenyzés érdekében mit tettek? A rajongók helyzetén valóban változtattak, és amit a pályán kívüli dolgokért kezdeményeztek, az nagyszerű, de valójában mi ösztönöz valakit arra, hogy jegyet vásároljon és kijöjjön a pályához? Maga a termék, a sport, nem pedig az, amit ők tettek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik