F1: kikerülhetnek a közvetítésből a kényes rádióüzenetek

Vágólapra másolva!
2016.11.11. 13:42
Max Verstappen szerint az FIA nem akadályozhatja meg az F1-es pilótákat abban, hogy szükség esetén káromkodjanak mérgükben. A holland szerint a televíziós közvetítés rendezőjének a felelőssége, hogy mit ad ki adásba.

„Ártalmas a fiatal korosztálynak, ha káromkodó versenyzőt lát a tévében? Akkorne tegyék be a közvetítésbe ezeket a beszélgetéseket!” – mondta a 19 éves Verstappen, amikor szóba került, hogy Sebastian Vettel mexikói káromkodása után az FIA fontolóra vette a pilóták megbüntetését hasonló esetben.

Charlie Whiting, aki részt vett a pilóták Brazil Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatóján, azt mondta, fontolóra veszik a kényes rádióüzenetek titokban tartását, de megjegyezte, hogy ez nem az FIA hatásköre, a Formula One Management a felelős azért, ami a közvetítésben megy.

Az persze nem működik, hogy csak azért büntet az FIA, ami adásba is megy, hiszen így a FOM közvetítőin múlna, kit sújtanak szankcióval.

„Nehéz kérdés. A nézők azt akarják látni, hogy az autókat érzelmektől vezérelt, szenvedélyes emberek vezetik, és ebben fontos szerep jut a rádióüzenetek sugárzásának – mondta Vettel. – Ugyanakkor nem szabad átesni a ló túloldalára, ahogy velem Mexikóban megtörtént. Persze ha a futballmeccseken adásba kerülne az edző és a játékos beszélgetése, ki kellene sípolni az egészet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik