F1: kigyúlt a fény a Mercedes garázsában, íme, a W04-es - fotó, videó

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 12:11
null
Kigurult a Mercedes 2013-as autója
A Mercedes Formula–1-es istállója is bemutatta 2013-as autóját. A W04-es néhány kör erejéig kigurult a csapat boxából Jerezben, a kedden kezdődő első kollektív teszt helyszínén. A hivatalos bemutatóra délután került sor. Lewis Hamilton lépésről lépésre haladna új csapatában.

A Lotus, a McLaren, a Force India, a Ferrari, a Sauber és a Red Bull után a Mercedesnél is fény derült a 2013-as autóra. A hivatalos bemutatóra csak délután kerül sor, de a W04-re keresztelt négykerekű pár kört már megtett a kedden Jerezben kezdődő kollektív teszt helyszínén.

A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A Mercedes csalódást keltő szezonon van túl, bár Nico Rosberg révén 2012-ben megszerezte Kínában első futamgyőzelmét, utána lejtmenetbe került, amely egy ötversenyes pont nélküli sorozatot is tartalmazott.

Michael Schumacher – immáron végleges – visszavonulása után Lewis Hamilton lesz Rosberg csapattársa, aki korábbi F1-es pályafutását a McLarennél töltötte.

A Mercedes a lépcsős orrkiképzés teljes letakarását választotta, míg az autón a pilótaülésnél megjelenik a BlackBerry logója. Felkerült egy videó is az internetre, amelyen Hamilton filmezi az kocsit, de ez inkább a telefongyártó cég reklámjának tekinthető.

Szintén a két szezon között dőlt el, hogy a Williams-istállótól távozó Toto Wolff lesz az új sportigazgató, aki átveszi az F1-es csapat napi ügyeinek intézését, így Ross Brawn teljes energiáját a műszaki személyzet irányítására összpontosíthatja. Niki Lauda a Mercedes elnökségébe kerül be új tagként, és az egész F1-es projektért felelős.

Az istálló játékot indított hűséges szurkolóinak, lehetőséget teremtve számukra, hogy még azelőtt láthassák a csapat új versenyautóját az interneten, hogy a hivatalos bemutató megtörténne. Ehhez annyit kellett tenniük, hogy szorgalmasan megosztották szövegeikben az #F1W04Reveal hashtaget. Minden egyes ilyen üzenet egy kicsit nyitott az internetes garázsajtón, amely mögött ott rejtőzött az új gép. Tegnap délutánra teljesen kinyílt a garázsajtó, a sötétségben azonban legfeljebb az autó körvonalai látszódtak. A fény csak ma gyúlt ki a garázsban.

Ross Brawn csapatfőnök szerint a W04 egyértelmű előrelépés a dizájn és a részletek kifinomultságának terén, és reméli, mindez az eredményekben is majd meglátszódik.

Rosberg, aki pár kört már megtett reggel az autóval, már alig várja a teszt kezdetét:

„Otthonosan éreztem magam az autóban, és ez a legfontosabb. Holnap kezdődik a kollektív teszt, már alig várom!"

Hamilton örül, hogy újra egy csapatban szerepelhet Nicóval:

„Alig tudtam éjszaka aludni. Beszéltük egymás között Nicóval, milyen különös, hogy a 2000-es évek eleje óta, amikor még a gokartban szerepeltünk, újra csapattársak leszünk. Ez az év a beilleszkedésemről fog szólni, próbálok segíteni a helyes irány megtalálásában a csapatnak. A cél, hogy előrelépjünk az előző évhez képest, lépésről lépésre fogok haladni: először az első verseny befejezésére koncentrálok, majd az első pódiumra, végül megpróbálom az első futamgyőzelmet begyűjteni."

Kigyúlt a fény a Merci garázsában (Fotó: http://www.mercedes-amg-f1.com/)
Kigyúlt a fény a Merci garázsában (Fotó: http://www.mercedes-amg-f1.com/)

HAMILTON ÉS A W04-ES

ROSBERG ELSŐ KÖREI AZ ÚJ MERCEDESSZEL

EGYÜTT ÜNNEPELTEK ROSBERG ELSŐ DOBOGÓJÁNÁL (2008 AUSZTRÁLIA)

2013-AS F1-ES CSAPATBEMUTATÓK
LotusJanuár 28., Enstone
E21
KÉPEK
McLarenJanuár 31., WokingMP4-28
KÉPEK
FerrariFebruár 1., Maranello
F138
KÉPEK
Force India
Február 1., Silverstone
VJM06
KÉPEK
SauberFebruár 2., Hinwil
C32
KÉPEK
Red Bull
Február 3., Milton Keynes
RB9
KÉPEK
MercedesFebruár 4., Jerez
AMG F1 W04
KÉPEK
Toro Rosso
Február 4., Jerez
STR8
CaterhamFebruár 5., Jerez
CT03
Marussia
Február 5., Jerez
MR02
WilliamsFebruár 19., Barcelona
FW35
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik