F1: Kérem, ne! Ez a legocsmányabb dolog – Hamilton kiakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.04. 10:24
null
Hamilton reakciója az Instagramon
Lewis Hamilton és Fernando Alonso is kifakadt a Formula–1 állandó szabálymódosításai miatt. Hamilton a Ferrarin csütörtökön és pénteken bemutatott fejvédő keretet is kritizálta.

„Kérem, ne! Ez a valaha volt legocsmányabb dolog F1-es autón. Értékelem a biztonság növelésére való törekvést, de ez a Formula–1, és ami most van, tökéletes" – írta Lewis Hamilton az Instragramon azt követően, hogy csapattársa, Nico Rosberg „szerelmet vallott” az újításnak.

A fejvédőt Nico Hülkenberg „borzasztónak” nevezte.

Hamilton a nagy őszinteségi rohamában az F1-ért való aggódását is elismerte. Amikor azt kérdezték tőle, az F1 szerinte megtört, irányt vesztett vagy haldoklik, így reagált:

„Az első kettővel egyetértek. Nem akarok sokat mondani, de az első kettő jó jellemzés. A MotoGP sokkal érdekesebb, odaszögezi az embert a tévéhez, nagyon izgalmasak a versenyek. Szeretnék kipróbálni egy olyan motort, csak meg ne tudja a Mercedes! Az idén több MotoGP-versenyre is szeretnék elmenni, mert eddig csak egyet-egyet láttam élőben” – mondta Hamilton.

Fernando Alonso Hamiltonhoz hasonlóan lehangolóan nyilatkozott a sportágról. A spanyol az új időmérő rendszer kapcsán fakadt ki, ma még nem tudjuk, milyen kvalifikációs rendszert alkalmaznak Melbourne-ben.

„Nincs véleményem, egyszerűen szomorú vagyok, mert egy hét alatt háromszor módosítják az időmérő rendszert, de még semmi sem hivatalos. Kívülről nézve ez nagyon furcsa lehet, össze-vissza kapkodnak, mindig változtatják és bonyolítják a szabályokat. Az ismerőseim Spanyolországban azt akarják, hogy ha bekapcsolják a tévét, nagy csatákat lássanak nagy és gyors autókkal. Most mit látnak: MGU-K, MGU-H, szuperlágy, ultralágy, töltöttségi szint, ilyenek. Nem csoda, hogy kikapcsolják a tévét. Egyszerűsíteni kellene a szabályokat, 2005-ben az egykörös időmérő nagyon jó volt, mindenki megmutathatta magát, és aki hibázott, nem kapott több lehetőséget. De most ez van, ilyen szabályok mellett is padlóig nyomjuk a gázt” – mondta a spanyol.

Az F1-es teszt utolsó napját ide kattintva követhetik nyomon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik