F1: Kaptunk néhány választ – Vettel bizakodik a Bahreini GP előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 18:05
null
Vettel szerint a Ferrari intenzív heteken van túl (Fotó: AFP)
A gyenge idénynyitó Ausztrál Nagydíj után Sebastian Vettel tudja: a Ferrarinak bizonyítania kell Bahreinben. Mint mondta, az első versenyhétvége után már részben tudják, mit csináltak rosszul Melbourne-ben.

 

Sebastian Vettel a 3. helyről várhatta a piros lámpák kialvását a szezon első versenyén, de már az időmérőn sem éppen hajszállal kapott ki a Mercedes pilótáitól. A melbourne-i versenyen végül Max Verstappen is a Ferrari párosa előtt végzett, így a maranellóiak egy 4. és egy 5. hellyel távoztak Ausztráliából.

15. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 29., PÉNTEK
1. szabadedzés:12.00–13.30
2. szabadedzés:16.00–17.30
MÁRCIUS 30., SZOMBAT
3. szabadedzés:13.00–14.00
Időmérő:16.00–17.00
MÁRCIUS 31., VASÁRNAP
Futam:17.10–19.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 14., 8.10Kínai Nagydíj, Sanghaj
Április 28., 14.10Azeri Nagydíj, Baki
Május 12. 15.10Spanyol Nagydíj, Barcelona

Természetesen az idénynyitó után minél hamarabb szerettek volna rájönni a Ferrarinál, hogy mi okozta a hatalmas lemaradásukat, és Vettel szerint Bahreinben már nem kell a sötétben tapogatózniuk.

„Nyilván sok visszajelzés és nagyobb elemzések is voltak, hiszen más pozícióban szeretnénk lenni. Szóval az utóbbi hetek elég intenzíven alakultak. Azt hiszem, már kaptunk néhány választ, de mint mindig, az összes válasz most sincs meg, mert nem mehetünk vissza, hogy megismételjük az ott történteket– utalt a német a melbourne-i hétvégére.

A dolgok mennek tovább, most már Bahreinben vagyunk, egy más típusú pályán, de azt hiszem, hogy rájöttünk néhány olyan dologra az autóval és magunkkal kapcsolatban, amelyek segítenek, hogy itt versenyképesebbek legyünk – árulta el Vettel. – Nem vagyunk olyan pozícióban, hogy ígéreteket tegyünk, az igazság az, hogy várnunk kell, és majd meglátjuk, mi lesz. Vannak számaink, amelyek alapján magabiztosan mondhatjuk, hogy ezen és ezen a területen jobbak lehetnénk, ha újracsinálhatnánk, de ez mind csak elmélet, szóval már a bahreini pályán kell bizonyítanunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik