nemzetisport.hu 2017.06.22 10:22 Frissítve: 2017.06.22 10:31

F1: a csapatfőnök elhagyja a Saubert – hivatalos

Korábban beszámoltunk róla, hogy Monisha Kaltenborn, az F1-es Sauber-istálló csapatfőnöke nagy eséllyel távozhat a posztjáról, nemrégiben azonban ezt hivatalosan is megerősítette Pascal Picci, annak a cégcsoportnak az elnöke, amely tavaly nyáron vásárolta meg az alakulatot.

 

Azt viszont még nem tudni, hogy ki lesz Kaltenborn utódja (Fotó: AFP)

Kaltenborn 2012-ben került a svájci kiscsapat élére, ezzel ő lett a Formula–1 első – és eddigi egyetlen – női csapatfőnöke. A BMW távozását követően segítette a Saubert az újrakezdésben, ám most a nemrégiben kiadott hivatalos közlemény szerint azonnal elhagyta a teamet, amelyet így már a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon is más fog irányítani.

„Az istálló jövőjét érintő eltérő nézetek miatt Monisha Kaltenborn közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik a Sauber Groupnál betöltött posztjáról – jelentette be Pascal Picci. – Köszönjük neki a sokéves munkáját, amely során erős elhivatottsággal vezette a Sauber F1-es alakulatát, és szeretnénk számára a legjobbakat kívánni a jövőre nézve. Azt, hogy ki lesz az utódja, hamarosan bejelentjük, addig is sok szerencsét kívánunk a csapatnak az Azerbajdzsáni Nagydíjon."

Egy ideje azt pletykálták, a Longbow Finance – amely tavaly vásárolta fel a Saubert – megkérte Kaltenbornt, hogy a pilótákat illetően részesítse előnyben Marcus Ericssont Pascal Wehrleinnal szemben. Az osztrák hölgy azonban ezt nem szerette volna, és sokan úgy gondolják, ez vezetett a távozásához. Később a vezetőség emiatt újabb közleményt adott ki.

„A tulajdonosok és a Sauber Motorsport vezetősége egyértelműen cáfolja a média spekulációit, melyek szerint a versenyzőink nem részesülnek egyenlő bánásmódban – szögezték le. – Ez nyilvánvalóan nem igaz, és ellenkezne a csapat régóta fennálló elveivel a fair versenyről. Ezek az ismeretlen forrásból származó híresztelések rosszat tesznek a pilótáink, a vezetőségünk, s mindenki más számára is az istállónál."

2020.02.19 22:44:30

F1 H. L.

A finn az utolsó órában állt az élre, majd nem sokkal később az első piros zászlós szakaszt is előidézte a 2. tesztnapon.

2020.02.17 17:16:27

F1 ZSOLDOS BARNA

Hogyan lehet felpezsdíteni a sportágat, miután a másfél órás monoton körözgetés már a kemény vonalas rajongókat sem érdekelte?

2020.02.18 21:27:13

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A leggyorsabb és legtöbb kört is a W11-es teljesítette • A Ferrarinál többször is technikai gond adódott.

2020.02.10 18:04:54

F1 ZSOLDOS BARNA

A tökéletes sikergépezetté váló Ferrari dominanciája példa nélküli volt a sportágban.

2020.02.12 20:16:54

F1 MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs az a pénz, amely képes szembeszállni a természettel.