F1: jövőre is megrendezik a Spanyol Nagydíjat – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.27. 18:09
null
Jövőre is lesz verseny Barcelonában (Fotó: AFP)
Eldőlt, hogy jövőre is megrendezik a Formula–1-es Spanyol Nagydíjat, miután a Liberty Media kedd délután bejelentette, hogy 2020-ban is a versenynaptár része lesz a Spanyol Nagydíj. Az idei versenyhelyszínek közül így már csak a Német GP nem biztosította helyét a jövő évi F1-es világbajnoki programban.

 

A Spanyol Nagydíj szervezői még májusban kormányzati segítséget kértek a verseny jövőjének biztosításához, miután a 2020-as versenynaptárra visszatérő Holland Nagydíj és a Liberty Media hatalomátvétele óta elsőként a száguldó cirkuszhoz csatlakozó új Vietnámi Nagydíj veszélybe sodorta a barcelonai F1-es jövőt.

Ez a kormányzati segélynyújtás vélhetően sikerrel járt, miután a Liberty Media ma bejelentette, egy évvel meghosszabbították a Spanyol Nagydíj szerződését, azaz jövőre is lesz verseny a barcelonai Circuit de Catalunyán.

„Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Spanyol Nagydíj is ott lesz a 2020-as F1-es versenynaptárban. Ez a lépés illeszkedik azon stratégiánkhoz, mely szerint ragaszkodunk a Formula–1 európai gyökereihez. A következő hónapokban folytatjuk a tárgyalásokat, hogy kiderüljön, sikerül-e hosszabb időre is kiterjeszteni az együttműködésünket” – idézte Chase Careyt, az F1 ügyvezető igazgatóját a formula1.com.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik