F1: „Jelenleg nincs ok a különválásra, de...” – érik Vettel távozása?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.16. 10:28
null
Akár a Leclerc, Verstappen páros is összeállhat a Ferrarinál (Fotó: AFP)
Bár egyre több híresztelés jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy Max Verstappen válthatja Sebastian Vettelt a Ferrarinál, az olaszok csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, Charles Leclerc mellett nem lenne könnyű feladat egy másik topversenyzőt alkalmazni.

 

Sebastian Vettel a tavalyi Belga Nagydíj óta nem aratott győzelmet a Formula–1-ben, több vezetői hibát is elkövet, ráadásul fiatal csapattársa, Charles Leclerc az elmúlt időszakban minden tekintetben előtte jár. A monacói ugyanis a legutóbbi hét időmérőn kivétel nélkül, míg a versenyeken öt alkalommal zárt a német előtt. Ráadásul míg Leclerc 5 dobogós helyezést jegyzett, és abból kétszer a pódium felső fokára is felállhatott, addig Vettel két top 3-as eredményt tudhat a magáénak ezen időszak alatt.

A rossz teljesítményt látva a Red Bull-vezetők többször is úgy fogalmaztak, korábbi pilótájuknak új környezet kellene, s sok híresztelés jelent meg azzal kapcsolatban is, Max Verstappen csapatot cserélhet Vettellel. Ezeket a pletykákat tovább erősítette a holland nyilatkozata, amelyben elmondta, szívesen kipróbálná magát Leclerc mellett, a maranellóiakat vezető Mattia Binotto viszont már nem tűnt annyira lelkesnek, amikor szóba került az esetleges pilótafelállás.

„Én Michael Schumacher versenyein nőttem fel. Mellette Rubens Barrichello, majd Felipe Massa versenyzett. Én is úgy vélem, rendelkezned kell egy igazi topversenyzővel, illetve egy olyannal, aki képes futamokat nyerni, és értékes pontokat szerez. Ilyen például Lewis (Hamilton) és Valtteri (Bottas) párosa is” – jelentette ki a svájci a La Gazzetta dello Sportnak, így válasza nem is volt meglepő arra a kérdésre, alkalmazná-e Verstappent Leclerc oldalán.

„Két ilyen kaliberű versenyzőt nem lehet könnyű kezelni egy csapatban” – vélekedett, majd Vettelről is beszélt, akinek bár 2020 végéig van érvényes szerződése, most úgy tűnik, maradása mégsem olyan biztos a Ferrarinál.

„Le fogunk ülni vele, és átbeszéljük a szándékait és az elvárásait, majd összehasonlítjuk őket a mieinkkel. Jelenleg nincs ok a különválásra, de jövő tavaszig nagyon sok dolog változhat” – mondta sokat sejtetően Binotto.

A szakértők és rajongók azonban nemcsak a Verstappen, Leclerc duó létrejönnének örülnének, hanem a hollandot megnéznék Hamilton mellett is. Így van ezzel az F1 korábbi vezetője, Bernie Ecclestone is, aki úgy véli, a két versenyzőt egészen addig nem lehet összehasonlítani egymással, amíg nem azonos csapatban hajtanak.

„Két teljesen különböző versenyzőről és típusról beszélünk. Más módon nyernek futamokat is. Ezért nagyon nehéz megmondani, melyikük a jobb. Csak akkor lehetne összehasonlítani őket, ha egy csapatban versenyeznének. Remélem, ez meg is valósul” – magyarázta Ecclestone az Auto Motor und Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik