F1: január elején készen lesz a vietnámi pálya

Vágólapra másolva!
2019.12.06. 14:13
null
A tervek szerint halad az építkezés (Fotó: formula1.com)
A Hanoi MotorSport Circuit építése még jelenleg is zajlik, ám a Formula–1 hivatalos honlapján közzétettek szerint a verseny promóterei szerint január elején a menetrendnek megfelelően elkészül a létesítmény.

Idén márciusban kezdték el építeni Hanoiban a jövő év április 5-én az első Formula–1-es Vietnámi Nagydíjnak otthont adó Hanoi MotorSport Circuitöt, amely még nincs kész, ám a verseny promóterei elárulták: a tervek szerint haladnak és január elején át tudják adni a létesítményt..

Az új pálya a jelenlegi versenynaptárból leginkább a melbourne-i pályához hasonlítható, részben utcai, részben épített, s 5.6 kilométer hosszú, amelyből másfél kilométert gyakorlatilag egy egyenes tesz ki, ahol az autók csúcssebessége 335km/h is lehet.

A pályát egyébként az F1 „házon belüli” tervező csapata álmodta meg, kiegészülve a már-már állandó pályatervezőjének tekinthető német Hermann Tilke irodájával, s az egyik fő jellegzetessége – az előbb említett egyenes mellett – a bokszutcához kapcsolódó kiszolgálóépület, amely 300 méter hosszú lesz, és a vietnámi főváros ikonikus épülete, a Birodalmi Citadella inspirálta.

EGY VIRTUÁLIS KÖR A PÁLYÁN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik