F1: immár biztos, hogy idén nem lesz Vietnámi Nagydíj

Vágólapra másolva!
2020.10.16. 11:10
null
Itt idén nem lesz verseny (Fotó: AFP)
Az eredeti elképzelések szerint idén áprilisban rendezték volna meg az első Formula–1-es Vietnámi Nagydíjat, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a versenyt. A szervezők még azt követően is bíztak benne, hogy sikerül tető alá hozniuk a futamot, hogy az az augusztus végén kiadott végleges versenynaptárban sem szerepelt. Mára belátta a promóter, hogy nem lehet 2020-ban megrendezni a versenyt.

Véglegessé vált, hogy nem rendezik meg novemberben sem a vietnámi F1-es futamot. Ugyan a hivatalosan augusztus végén kiadott végleges versenynaptárban sem szerepelt az ázsiai ország első F1-es versenye, de a szervezők még bíztak benne, hogy mégis sikerül megtartani idén a futamot.

A verseny szervezői pénteken közölték, a pandémia miatt nincs más lehetőségük, mint az, hogy elálljanak a verseny idei megrendezésétől, mert – ugyan Vietnámban alig 100 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak számon a hivatalos adatok szerint – az országban érvényes biztonsági előírások betartásával nem lehet F1-es versenyt tartani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik