F1: íme, Vettel ütközése Malajziából – Stroll szemszögéből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.10.05. 14:42
Az elmúlt évek egyik legbizarrabb F1-es balesete történt a hétvégi Malajziai Nagydíj leintése után: Lance Stroll és Sebastian Vettel a levezető körben ütközött össze, s utóbbi Ferrarijának hátulja alaposan összetört – azóta kiderült, megússza váltócsere és büntetés nélkül Vettel. Az eset után a német pilóta és az ütköző felek mögött érkező Romain Grosjean autóján lévő fedélzeti kamera felvétele hamar nyilvánosságra került, ám a Williamsben ülő Lance Stroll szemszögére eddig kellett várni.

A futamot követően a versenybírák ugyan összeültek, hogy megvitassák az esetet, ám gyorsan úgy döntöttek, versenybaleset történt. A futam után sokáig csak a fenti videó állt rendelkezésre, amelyen – főleg Grosjean kamerájából – úgy tűnik, hogy Stroll hibáztatható leginkább a balesetért, hiszen jól láthatóan jobbra tart a balkanyarban.

Csütörtökön aztán előkerült Stroll fedélzeti kamerájának a felvétele, amely némileg más megvilágításba helyezi a történteket. Alább a Williams kamerájából rögzített képsorok, amelyek alapján mindenki eldöntheti saját szíve szerint, hogy vajon kinek a hibájából ütközött össze a két pilóta.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek