F1: Ilyen a pálya, akinek nem tetszik, hazamehet – Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.18. 11:47
Bernie Ecclestone-nak nem tetszik, hogy néhány pilóta aggodalmát fejezte ki az azeri F1-es pálya szűk pontjai miatt, ahol túl közel vannak a falak a pálya szegélyéhez.

A versenyzők értekezlete után Lewis Hamilton elmondta a véleményét azzal kapcsolatban, hogy többen is felszólaltak a pálya hibái miatt.

„Ezek a srácok a legkisebb dolgok miatt is panaszkodnak. A célegyenes nagyon hepehupás, az egyes kanyart alig látjuk,annyira rázkódunk az autóban. Ez hozzátartozik a versenyzéshez. A srácok tükörsima aszfaltot akarnak, semmiféle vibráció se legyen, de ezzel éppen kiölik a pályák karakterét” – mondta Hamilton, akivel egyetért Ecclestone.

„Lewisnak most igaza van. Senkinek sem muszáj így vezetni. Ilyen a pálya, akinek nem tetszik, hazamehet. Ez tökösöknek való pálya, úgy hallottam, Rosberg arra panaszkodott, hogy túl nagy sebességről kell lelassítani a bokszutca bejáratánál. Azt mondtam, gondoskodjon róla, hogy legyen fékje, vagy ne menjen túl gyorsan” – mondta Ecclestone, aki telerakatta a pálya szélét „Well Done, Baku” feliratokkal, így gratulált a pálya szervezőinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik