F1: így köszönt el Alonsótól a sportág világa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 14:59
A keddi nap híre volt, hogy Fernando Alonso bejelentette: távozik a Formula–1-ből, és 17 teljesített idény után a szezon végét követően többet nem szerepel a királykategóriában. A csapattársak, csapatvezetők, egykori versenyzőtársak, a sportág irányítói a közösségi média különböző felületein köszöntek el a kétszeres világbajnok spanyoltól.

Az FIA elnöke, Jean Todt elismerően szólt a spanyol bátor döntéséről, s biztos benne, hogy Alonso további bajnoki címeket szerez még – más kategóriákban.

 


A legtöbbször, 77 alkalommal Felipe Massa volt Alonso csapattársa: 2010-től 2013-ig együtt alkották a Ferrari párosát.

 

Romain Grosjean hét futamon volt a csapattársa Alonsónak, 2009-ben ennyi időre ugrott be mellé a Renault-nál, miután kivágták az istállótól Nelson Piquet Jr-t. A francia kiemelte: öröm és megtiszteltetés volt Alonso csapattársának lenni.


 

Alexander Wurz, a pilóták érdekvédelmi szövetségének (GPDA) elnöke szintén a Twitteren köszönt el a spanyoltól, aki az osztrák szerint nagyon fog hiányozni az F1 mezőnyének.


 

A Renault-istálló gyári csapatként mindkét világbajnoki címét, s mai napig utolsó futamgyőzelmét is Fernando Alonso révén szerezte az F1-ben. A franciák köszönik a sok közös emléket a spanyolnak, és sajnálják, hogy a következő szezon nem lesz olyan Alonso nélkül, mint az idei.


 

James Hinchcliffe, az IndyCarban szereplő hatszoros futamgyőztes kanadai pilóta igyekezett a vicces oldaláról megfogni Alonso bejelentését: „Szent ég! Hívjuk fel őt!” – minden csapattulajdonos, a Föld minden versenysorozatában.


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik