F1: így fogadták a pilóták a Renault új motorját

Vágólapra másolva!
2016.05.18. 15:07
A Renault a Formula–1-es csapatok kétnapos barcelonai tesztjén bevetette új motorját, amelyet az előzetes tervek szerint élesben csak a Kanadai Nagydíjon mutatna be, de a kocsijukat vele kedden és szerdán kipróbálók szerint annyival jobb az eddiginél, hogy már a jövő héten, Monacóban ezzel kell menni.

A Renault sokat várt az új fejlesztéstől, de jelezte, a kevés pótalkatrész miatt Monte-Carlóban még nem lehet teljes biztonsággal alkalmazni. Az elmúlt napok és órák eseményei azonban módosíthatják a döntést.

A Renault-nál kedden Esteban Ocon, szerdán Kevin Magnussen körözött, míg a Red Bullnál kedden Daniel Ricciardo, szerdán Max Verstappen ült volán mögé. Mindegyikük úgy érezte, hogy nemcsak nagyobb teljesítményű, hanem vezethetőbb is a fejlesztett hajtómű.

„Nem kaphatnánk meg már Monacóban ezt a motort? Sajnos nem én döntök erről, de ha rajtam múlna, bevetném. Erősebb és vezethetőbb a korábbinál, persze az autóban ülve nem érzed, hogy 330-cal vagy 333-mal mész az egyenes végén. De az elképesztő, hogy már az első napokon ennyivel jobb, mint a másik a hosszú finomhangolás után” – mondta Magnussen a papíron az előzőnél 35 lóerővel erősebb hajtóműről.

„A motor megbízható, és nagyon is érezhető az előrelépés” – mondta Ricciardo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik