F1: Hülkenberg elárulta, mi lehet Ricciardo problémája a Renault-nál

Vágólapra másolva!
2019.04.19. 14:54
null
Hülkenberg (balra) attól tart, hogy nehéz dolga lesz Ricciardo ellen (Fotó: AFP)
A nehéz szezonkezdet után hamar talpra állhat Daniel Ricciardo – legalábbis így gondolja renault-s csapattársa, Nico Hülkenberg. A német pilóta biztos abban, hogy emiatt nem lesz könnyű dolga a hétszeres futamgyőztes elleni háziversenyben.

 

Nem sikerült túl fényesen Daniel Ricciardo bemutatkozása a Renault-nál – a korábbi Red Bull-pilóta két nullázással kezdte a szezont, ám a harmadik futamon, Kínában végül sikerült megszereznie első pontjait új csapata színeiben. Csapattársa, Nico Hülkenberg attól tart, hogy nehéz dolga lesz Ricciardo ellen, amint az ausztrál túllép az istállóváltás okozta nehézségeken.

„Danielnek még mindig hozzá kell szoknia az autóhoz és a csapathoz – vélekedik Hülkenberg. – Ez mindig több időt vesz igénybe, mit azt gondolnák, főleg akkor, ha egy jobb autóból ülsz át egy kissé gyengébbe, hiszen ott máshogy mennek a dolgok. Más típusú elkötelezettség kell hozzá, mert az élmezőny helyett a középmezőnyben csatázol. Daniel alkalmazkodik ehhez, és talpra áll, afelől pedig kétségem sincs, hogy hamarosan okoz némi fejfájást nekem.”

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke nemrégiben úgy nyilatkozott: a francia istállónak még több évre van szüksége ahhoz,hogy felérjen az élgárdák szintjére. Hülkenberg azonban továbbra is úgy véli, hogy ha leküzdik a jelenlegi problémáikat – melyek főként a nem éppen megfelelő megbízhatóságból fakadnak –, akár már jövőre az élmezőnyben harcolhatnak.

„Felül kell kerekednünk ezeken a dolgokon, mert ez jó eredménybe, tapasztalatba és pontokba kerül nekünk. Tudjuk, hogy van még mit tennünk ezen a téren, és minél hamarabb rendbe kell hoznunk ezeket. Jó a helyzetem a Renault-nál. Remélhetőleg közösen sikerül javítanunk az autón, és jövőre vagy két év múlva a mezőny elején leszünk” – vélekedik a 31 esztendős német.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik