nemzetisport.hu 2019.04.17 18:17 Frissítve: 2019.04.17 18:42

F1: a Renault még évekre lehet az élmezőnytől

Hiába áll a konstruktőri vb-összetettben a Mercedes, Ferrari és Red Bull alkotta hármas mögött a Renault, három nagydíj alatt négyszer nullázott. A francia istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul pedig elmondta, több évbe fog telni, mire felérnek az élgárdák szintjére.

Az állandó megbízhatósági problémák miatt már sok pontot bukott a Renault (Fotó: AFP)

 

Két hetedik pozíció és négy nullázás – ez a Renault mérlege három nagydíjat követően a Formula–1 2019-es idényében. Az enstone-iak az így összegyűjtött 12 ponttal – az Alfa Romeo neve mellett ugyanennyi áll jelenleg a konstruktőri vb-összetett negyedik helyét foglalják el, vagyis a három élcsapat mögött következnek a középmezőny élén.

Ám hiába a jó helyezés, a Mercedes, Ferrari és Red Bull alkotta hármas előnye már most akkora, hogy már utóbbi istállónak is például több pontja van, mint a 4–10. helyezett csapatoknak együttvéve, igaz, a Williams nem szerzett még idén bajnoki egységet. Ez pedig azt is jól mutatja, mennyire szoros a középmezőny, amiért nem fér bele ennyi nullázás.

„Nicónak (Hülkenberg) az MGU-K-jával adódott gond, ami azt jelenti, hogy még mindig nem sikerült kiküszöbölni ezt a megbízhatósági problémát – mondta a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul. Szoftverhiba volt, ami azokhoz a változtatásokhoz köthető, melyeket az idény eleji hiányosságaink orvoslására hajtottunk végre" – árulta el, majd Daniel Ricciardo első renault-s pontszerzéséről is beszélt.

„Ez jó a csapat számára, de elég frusztráló versenyünk volt – utalt arra, hogy hiába tudtak Ausztráliához hasonlóan újra pontot szerezni, még mindig nem fejeztek be egy futamot sem két autóval az idényben, a megbízhatósági problémák így rengeteg pontot vettek el tőlük. – Minden területen javulnunk kell" – jelentette ki.

„Egyelőre lassabbak vagyunk, mint azt szeretnénk, azonban dolgozunk és nem panaszkodunk, mivel többéves folyamat a hátrányunk csökkentése, illetve annak az áthidalása."

2019.05.23 11:01:04

F1 FARKAS MÁTÉ

Londonban részt vettünk Sean Bratches kereskedelmi és marketing igazgató előadásán.

2019.05.23 23:32:51

F1 RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Lauda volt talán az egyetlen, aki az F1 akkori ura, Bernie Ecclestone eszén is túljárva emeltette fel a gázsiját, mégpedig úgy, hogy skrupulus nélkül felhívta a Brabham-csapat főszponzorát és megkérdezte, őt vagy az istállót támogatná-e.

2019.05.23 14:26:32

F1 nemzetisport.hu

Vettel hátránya nyolc tized • Verstappen műszaki hiba miatt sokat vesztegelt a bokszban.

2019.05.22 19:26:20

F1 nemzetisport.hu

Az első három 72 ezreden belül zárt • A két Ferrari a negyedik és az ötödik helyen.

2019.05.21 21:11:46

F1 TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY. Milyen lenne az élet, ha mindig csak azt tennénk, ami szükséges?