F1: Helmut Marko szerint Európán kívül csak a Kínai Nagydíj biztos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.28. 15:44
Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója szerint Európán kívül csak a Kínai Nagydíj tekinthető biztosnak a Formula–1 idei megkurtított versenynaptárában.

„Ez az egyetlen fix tengerentúli verseny. Én egyelőre csak a sanghaji repülőjegyet foglaltam le, a többi futam még bizonytalan – jelentette ki vasárnap a sportvezető. – A világbajnok-avatáshoz legalább nyolc nagydíj szükséges, ahhoz pedig, hogy a Formula–1 megkapja a tévés pénzeket, tizenöt.”„Ez az egyetlen fix tengerentúli verseny. Én egyelőre csak a sanghaji repülőjegyet foglaltam le, a többi futam még bizonytalan – jelentette ki vasárnap a sportvezető. – A világbajnok-avatáshoz legalább nyolc nagydíj szükséges, ahhoz pedig, hogy a Formula–1 megkapja a tévés pénzeket, tizenöt.”

A 77 éves korábbi autóversenyző kifejtette, a koronavírus-járvány miatt csak „nagyon sok fantáziával” tudja elképzelni, hogy az Egyesült Államokban, Mexikóban vagy Brazíliában versenyt rendezzenek az idén.

A Kínai Nagydíjra eredetileg április 19-én került volna sor, de a pandémia miatt elhalasztották.

A Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media egyelőre a módosított versenynaptár európai részét hozta nyilvánosságra. Ebben júliustól szeptember elejéig nyolc zárt kapus hétvége szerepel, közte július 19-én a Magyar Nagydíj.

Az idény jövő vasárnap kezdődik az ausztriai Spielbergben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik