F1: hatalmasat kockáztatott a Williams, de be fog jönni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 13:40
A Formula–1-ben szereplő Williams-istállót birtokló gazdasági társaság pénzügyi jelentése szerint 2014 első félévében 17 millió fontos veszteséget termelt a vállalat. A vezetőség meg is indokolta a változást, amelyet a tőzsdén szerepelve kötelessége volt nyilvánossá tenni: az F1-es csapat megerősítésére kellett az összeg, amelyet a jelek szerint nagyon hasznosan költött el az istálló.

A Williams gyakorlatilag mindent egy lapra tett fel ezzel a döntésével, hiszen Pastor Maldonado távozásával és a tavalyinál sokkal drágább Mercedes-motorokkal garantálttá vált, hogy nagy veszteséggel zárja az első félévet.

Csakhogy azzal, hogy az istálló a legjobbak közé emelkedett, nagyobb hasznot termel az F1-es jutalmakból, amelyek abban az esetben, ha negyedik lesz a csapat, 20 millió fonttal magasabb bevételt jelentenek az egy évvel korábbihoz képest.

A Williams jelenleg a negyedik a világbajnokságon, de csak tíz pontra van a Ferraritól. Ha a Scuderiát is megelőzi, ez az összeg még magasabbá válik, nem beszélve arról, hogy több szponzor érkezhet a csapathoz 2015-ben, amikor már az erőforrások is olcsóbbá válnak.

Azaz már most kijelenthető, hogy a kockázat be fog jönni, és hosszabb távon jól jár a csapat a merész gazdasági döntéssel – abba pedig belegondolni is rossz, mi lett volna, ha eme döntés ellenére a mezőny végén marad a legendás istálló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik