F1: hat aktív pilóta és a Real Madrid sztárja is indul a virtuális GP-n

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 12:06
null
Az előző versenyen Leclerc aratott győzelmet (Fotó: AFP)
Vasárnap rendezik meg a Formula–1 hivatalos virtuális bajnokságának harmadik versenyét, a Kínai Nagydíjat, amelyen hat aktív pilóta biztosan részt vész.

 

A Formula–1 a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Bahreini Nagydíj vasárnapján indította útjára az e-sport virtuális nagydíjsorozatot, amely immár a harmadik állomásához közeledik. Az első futamon még csak kettő, míg a másodikon már hat aktív pilóta vett részt, s pontosan ennyien indulnak biztosan a vasárnapra kitűzött virtuális Kínai Nagydíjon is, amelyet tehát a sanghaji viadal eredetileg tervezett időpontjában bonyolítanak le.

Az előző Grand Prix-n győzedelmeskedő Charles Leclerc ezúttal is rajthoz áll, mint ahogyan a Red Bullt erősítő Alexander Albon, az Alfa Romeo olasz versenyzője Antonio Giovinazzi, a mclarenes Lando Norris, illetve a Williams kettőse, George Russell és Nicholas Latifi is, vagyis egyelőre nincs újabb induló a 2020-as mezőnyből.

A Red Bull azonban izgalmas párost jelentett be, ugyanis a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois lesz Albon csapattársa.

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

Our line-up for this weekend's #virtualgp! @alex_albon will be joined by @realmadrid goalkeeper @thibautcourtois! #ChineseGP

A nagydíj egy időmérőt, illetve egy 28 körös futamot foglal magába, a vasárnap 20 órakor kezdődő eseményt közvetíti az M4 Sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik