F1: aktív versenyzőkkel indul virtuális bajnokság

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 15:13
null
A teljes mezőny meghívást kapott a bajnokságba, ám három csapat már jelezte, nem indul (Fotó: AFP)
A Formula–1 a hivatalos oldalán jelentette be, virtuális bajnokságot indít, melynek első nagydíját már a hétvégén megrendezi. A virtuális Bahreini GP-n várhatóan több aktív versenyző is részt vesz, azonban három csapat már jelezte, párosa nem áll rajthoz.

 

Csütörtökön biztossá vált, leghamarabb a június 7-i hétvégén veheti kezdetét a Formula–1 2020-as idénye a koronavírus-járvány miatt, azonban a sorozat irányítói addig sem szeretnék verseny nélkül hagyni a szurkolókat, így E-sport virtuális Nagydíj-sorozatot indítanak, melynek első állomását, a virtuális Bahreini GP-t a hétvégén bonyolítják le, s a kiírás egészen az F1-es bajnokság indulásáig tart.

Formula 1 on Twitter

We race on The Bahrain Virtual Grand Prix is here. Coming Sunday, 20:00GMT Featuring #F1 drivers, #F1Esports stars, and more!

Az eseményre mind a 20 aktív F1-es versenyző meghívást kapott, ám három csapat, a Racing Point, a Haas, illetve az Alpha Tauri már jelezte, párosa nem vesz részt a kezdeményezésben. A Williams kanadai pilótája, Nicholas Latifi igent mondott a felkérésre, amivel ő lett az első hivatalos F1-es résztvevője a vasárnap közép-európai idő szerint 21 órakor rajtoló szahíri viadalnak.

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

F1 Esports Virtual #BahrainGP 8pm GMT @F1's YouTube, Facebook, Twitch Current F1 drivers (alongside celebs) including @NicholasLatifi Hands up who's going to be watching?! #WilliamsEsports #WeAreWilliams

Az aktív versenyzőkön kívül fiatal tehetségek, egyéb sportsztárok, s influenszerek is indulhatnak, hogy teljes legyen a mezőny.

A 28 körös bahreini versenyt egy időmérő is megelőzi, s az indulók az F1 2019 játékon mérik össze a tudásukat, így Latifi például Robert Kubica vagy csapattársa, George Russell bőrébe bújhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik