F1: Hamiltont figyelmeztették a lassú felvezető köre miatt

Vágólapra másolva!
2014.05.11. 12:48
Lewis Hamiltont figyelmeztették a Spanyol Nagydíj előtt, ne ismételje meg a Kínai Nagydíjon bemutatott felvezető körét, amely során úgy fékezett le, hogy a mögötte érkezők alig tudták kikerülni egymást, és többeknek meg is kellett állnia a pályán. Sanghajban büntetés is szóba került a sportfelügyelők körében, de végül elmaradt.

„A szabályokban nincs rögzítve, hogy milyen gyorsan vagy milyen lassan lehet megtenni a felvezető kört, ezérttöbb szélsőséget is kipróbáltam. Azt mondták, túl messzire mentem, elnézést is kértem emiatt, és ígérem, a mostani felvezető kör gyorsabb lesz. A gond az, hogy a pole pozícióban állva az ember kerekei egy perc alatt lehűlnek, ezért a célegyenesben, még mielőtt leállnék, igyekszem annyit pörgetni a kerekeket, amennyit csak lehet, hogy ezt a hátrányt ellensúlyozzam. Ám ez három hete túl sok volt” – ismerte el Hamilton.

Nico Rosberg elmondta, Charlie Whiting FIA-versenyigazgató arra kérte a pilótákat, hogy ne maradjanak le túlságosan az előttük haladótól, mert ez is problémát okozhat. „Most már minden tiszta, biztosan minden rendben lesz” – mondta a német.

Romain Grosjean arra mutatott rá, hogy az új energiaátalakítókat a nagyobb teljesítményük miatt sokkal nehezebb feltölteni a felvezető kör alatt, ez is extra nehézséget okoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik