F1: Hamilton vegyen könyvet a kezébe! – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.28. 10:49
null
Bottas (77) sikere ellenére is Hamiltonnal (44) foglalkozik a nemzetközi sajtó (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) hibáiról és az ezekért kapott tíz másodperces időbüntetésről írt a vasárnapi Formula–1-es Orosz Nagydíj másnapján.

NAGY-BRITANNIA
The Guardian

„Valtteri Bottas győzött Szocsiban, ez volt a második sikere az idén. A Mercedes boxában viszont nem is lehetett volna fagyosabb a hangulat. A frusztrált és csalódott Hamilton harmadik lett Max Verstappen mögött, utóbb pedig a versenybíróságra és a nemzetközi szövetségre (FIA) panaszkodott, mert meggyőződése, hogy ő és csapata a sikereik miatt kerülnek állandóan a célkeresztbe.”

7. OROSZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:34.923
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:33.519
SZEPTEMBER 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:33.279
Időmérő: 1. Hamilton 1:31.304
SZEPTEMBER 27., VASÁRNAP
A verseny: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Hamilton
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 11., 14.10Eifel Nagydíj, Nürburgring
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola

SPANYOLORSZÁG
El País

„A szombati pole pozíció a lehető legjobb helyzetbe hozta Hamiltont, hogy megszerezze pályafutása 91. futamgyőzelmét, s így ebben a statisztikai mutatóban egy szintre kerüljön Michael Schumacherrel. Ennek ellenére egy olyan hiba, amely kezdő versenyzőtől is meglepő, és különösen az Hamilton esetében, megakadályozta őt abban, hogy beállítsa a német versenyző rekordját.”

Mundo Deportivo
„Vannak olyan napok, amelyeken az a legjobb, ha az ember fel sem kel az ágyból. Ez a vasárnap ilyen nap volt Hamiltonnak, aki mellett normál esetben mindig ott áll a szerencse. Beállíthatta volna Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját, de a verseny nem emlékezetes, hanem olyan lett neki, amelyet jobb minél előbb elfelejtenie.”

OLASZORSZÁG
La Repubblica
„Lehetséges, hogy egy olyan versenyző, egy akkora zseni, mint Hamilton, ne ismerje a szabályokat? Lehetséges. Ez pedig a vasárnapi Orosz Nagydíjon be is bizonyosodott, ráadásul kétszer. Úgyhogy akkor itt egy tanács: az edzőteremben emelgetett súlyokon kívül néha egy könyvet is vegyen a kezébe…! Legalább azt, amely a Formula–1-es szabályokat tartalmazza."

SVÁJC
Blick
„A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a saját maga által elkövetett hibákkal egyedül is izgalmassá tudja tenni a vb-címért folyó küzdelmet. Miután harmadik lett Szocsiban Bottas és Verstappen mögött, a brit még egy futamra szóló eltiltást érő büntetőpontot is összeszedhet a következő négy versenyen."

AUSZTRIA
Kurier
„Semmi sem jött össze Lewis Hamiltonnak, ami a 91. futamgyőzelméhez kellett volna, mellyel beállítaná Michael Schumacher rekordját. A brit címvédő mindent jól csinált a versenyen, ám csak harmadik lett, miután hibázott a rajtrácsra kivezető körében, valamint ott végzett próbarajtot, ahol a szabályok szerint tilos. Ennek az eredménye 10 másodperces időbüntetés lett, ami tönkretette a versenyét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik