F1: Hamilton üzent a sajtónak, több tiszteletet kér Vettelnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.09. 09:39
null
Hamilton védelmébe vette Vettelt (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton 67 pontra növelte az előnyét a vb-összetettben az újabb hibákat elkövető riválisa, Sebastian Vettel előtt. A német több kritikát is kapott az idei teljesítményét illetően, míg a legutóbbi Japán Nagydíj után az olasz sajtó egészen odáig ment, hogy azt állította, a ferraris gyenge versenyző, aki nem képes tanulni a hibáiból, miközben már nem tud jó döntéseket hozni. A támadások után pedig nem más, mint Hamilton vette védelmébe Vettelt, aki több tiszteletet kér ellenfelének.

 

Sebastian Vettel újabb nehéz hétvégén van túl, hiszen csapata taktikai tévedése mellett a versenyző is többször hibázott, így aztán 67 pontra nőtt a hátránya a Japánban a szezonbeli 8. diadalát arató Lewis Hamilton mögött.

HAMILTON VILÁGBAJNOK AUSTINBAN, HA...
...nyer és Vettel nem végez a második helyen
...2. és Vettel nem végez az első négyben
...3. és Vettel nem végez az első hatban
...4. és Vettel nem végez az első hétben
...5. és Vettel nem végez az első nyolcban
...6. és Vettel nem szerez pontot

A csalódást keltő hétvége után sok kritika érte a németet, az olasz sajtó egyenesen gyenge versenyzőnek titulálta.

„A Ferrari romokban. Ott vannak a hibázó stratégák, a gyenge versenyző, aki nem képes tanulni a hibáiból, a csapatfőnök, aki a saját csapatát támadja, illetve egy hanyatló autó" – írta a La Gazzetta dello Sport, és a La Stampa is hasonlóan vélekedett.

„Talán csak nincs szerencséje, azonban tény, Sebastian Vettel már nem képes jó döntéseket hozni."

A fenti támadások után aztán nem várt személy kelt a német pilóta védelmére: Hamilton Instagram-oldalán üzent a sajtónak.

„Úgy érzem, a médiának egy kicsit több tiszteletet kellene tanúsítani Sebastian iránt. Egyszerűen el sem tudjátok képzelni, milyen nehéz ilyen magas szinten teljesíteni, és ez igaz mindegyik sportolóra, aki kimagaslik a maga területén. Mivel emberek vagyunk, hibákat követünk el, így az számít igazán, miként tudunk felülemelkedni rajtuk" – üzente a címvédő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik