F1: Hamilton úgy érzi, hazai győzelem a német siker

Vágólapra másolva!
2016.07.31. 19:16
Lewis Hamilton nem érzi úgy, hogy idegenben aratott győzelmet csapattársa, Nico Rosberg felett, az angol a Mercedes-istálló pilótájaként inkább hazai diadalnak titulálta a vasárnapit.

„Tizenhárom éves korom óta a Mercedeshez kötődöm, nagyon fontos számomra a cég. Éppen ezért rettentően büszke vagyok rá, hogy végre a Mercedes gyári csapatát is megajándékozhattam egy győzelemmel a hazai versenyén – mondta a 2008-ban és 2011-ben (utóbb a Nürburgringen) még McLaren-Mercedesszel Német Nagydíjat nyerő Hamilton. – Hatalmas köszönetet mondok a csapatnak, amely ezt lehetővé tette. Azt hiszem, egy hibát sem követtem el, elégedett vagyok, főleg azt követően, hogy szombaton nem ment minden jól. Félig tele volt a pohár, meg kellett töltenem, hogy tele legyen. Ez sikerült is. Két hónapja nem gondoltam volna, hogy19 pontos előnnyel várom a nyári szünetet.”

Hamilton a május 29-i Monacói Nagydíjat még 43 pontos hátrányban várta Rosberghez képest, azóta hét futamból hatot megnyert, a legutóbbi négyet az F1 történetében elsőként ugyanabban a hónapban (2005 júliusában volt még négy vb-futam, akkor Fernando Alonso kétszer, Juan Pablo Montoya és Kimi Räikkönen egyszer-egyszer győzött).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik