F1: Hamilton szerint nem a Mercedesé a legerősebb autó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.21. 12:10
null
Hamilton az égiek segítségét is kérhetné az idénynyitó előtt? (Fotó: AFP)
Az előttünk álló hétvégén az Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik a 2018-as Formula–1-es idény, amely előtt az F1-es paddockban egyöntetű a vélemény: a szezon első versenyének a konstruktőri vb-címet tavaly sorozatban negyedszer begyűjtő Mercedes istálló a legnagyobb esélyese. Egyetlen pilóta van, aki ezzel nem feltétlenül ért egyet: a német csapat világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.

A Mercedesben Lewis Hamilton a szezon előtti barcelonai tesztnapok során ugyan 1.3 másodperccel elmaradt a két hét alatt legjobb köridőt autózó Ferraritól – Sebastian Vettel nem hivatalos pályacsúcsot ért el 1:17.182-es idejével, amitől csapattársa, Kimi Räikkönen csak négy századdal maradt el –ám a német istálló autói legjobb köridejüket a szuperlágy gumikeveréken érték el, míg az olaszok a leggyorsabb hiperlágy keveréken.

A versenyszimulációk terén ugyanakkor a Mercedes bő egy másodpercnél gyorsabbnak bizonyult riválisainál, éppen ezért alakult ki a paddockban az általános vélekedés, hogy az idei évnek – és így az idénynyitónak – is a Mercedes autói a nagy esélyesei.

„Az évnek ebben a szakában mindenki próbál valamelyik más csapat, vagy pilóta körül nagy csinnadrattát csapni. Erre mi tökéletes célpont vagyunk, hiszen mi vagyunk a világbajnokok. Próbálják a többiek ránk helyezni a nyomást, mert azzal is csak terhet vesznek le magukról. Ugyanakkor nyilván ez a nyomás megoszlik a pilótákon és a csapatokon” – fogalmazott a négyszeres világbajnok pilóta.

„Ott van például a Red Bull. A csapat nagyszerű munkát végzett a télen, és két igazán gyors pilótája van. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy a téli teszteken nem használta ki teljesen az autóiban rejlő lehetőségeket” – tippelt Hamilton.

„A Ferrarival tavaly nagyot harcoltunk, és az idén sem lesz sétagalopp ellene az idény. Azt nem tudhatom, hogy vajon mennyire tekerték fel a motorjukat a tesztek során, de szerintem bennük is van még tartalék” – fejtegette a brit kiválóság, aki elmondta, ő nincs meggyőződve arról, hogy az övé a legerősebb autó jelenleg a mezőnyben.

„Azt gondolom, hogy a Red Bull és a Ferrari nagyon közel van egymáshoz, mi a Red Bull közelében vagyunk, egy hangyányit mögötte, vagy előtte. De könnyen lehet, hogy a hétvégére máris olyan fejlesztéssel rukkol elő, amivel elénk kerülhet” – vélte Hamilton.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint reggel 7.10-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik