F1: Hamilton nem zárta ki, hogy térdel az amerikai himnusz alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 07:52
Lewis Hamilton nem zárta ki, hogy az Amerikai Nagydíj előtt az NFL-játékosok által kezdett, a rasszista rendőri túlkapások ellen tüntető mozgalomhoz csatlakozva térdre ereszkedik a helyi himnusz eljátszásakor.

„Még messze van az a verseny, nem gondolkoztam ezen, de biztosan megfontolom, mi a helyes. Érdemes-e nekem is csatlakoznom ehhez” – mondta Hamilton a The Sunday Timesnak.

„Az amerikai nem az én himnuszom, de az amerikai probléma nem csak Amerikára vonatkozik. Ez világszerte tapasztalható, de persze az Egyesült Államokban a legrosszabb a helyzet. De össze kell tartanunk” – folytatta Hamilton.

„Fontos, hogy mindenki kiálljon az igazáért és azért, amiben hisz. Nem akarok politizálni, de támogatom azokat, akik hisznek az ügyükben. Mindannyian tehetünk azért, hogy jobb legyen a világ, főleg, ha az állam vezetője nem segít ebben” – mondta Hamilton, aki az Instagramra kitett egy videót egy Donald Trumpot formázó babáról és egy kutyáról, de azt leszedte.

Az NFL-ben az előző szezon rajtja óta tüntetnek a himnusz alatt, az elmúlt hetekben Trump elítélő nyilatkozata még hevesebbé tette a tiltakozásokat, de már az NFL is megoldást keres. Lehet, hogy mire eljön az október 22-i Amerikai Nagydíj napja, a himnusz alatti tüntetések is véget érnek, és Hamiltonnak nem kell ezen törnie a fejét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik