F1: Hamilton megható üzenettel búcsúzott Niki Laudától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.22. 08:26
null
Lauda szerződtette Hamiltont, aki négy vb-címet nyert a Mercedesszel (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton 2012-ben Niki Lauda megkeresése után döntött úgy, hogy elhagyja a McLarent, és a visszavonuló Michael Schumacher helyére a Mercedeshez szerződik. A döntésnek négy világbajnoki címet köszönhet az angol, aki személyes üzenettel köszönt el a hétfőn 70 évesen elhunyt osztráktól.

„Nehezen hiszem el, hogy elmentél. Hiányozni fognak a beszélgetéseink, a nevetéseink, a nagy öleléseink a közös győzelmek után. Isten nyugosztalja a lelked! Köszönöm, hogy a fény voltál az életemben! Mindig itt leszek, ha a családodnak szüksége lesz rám. Szeretlek” – írta Hamilton a közösségi oldalain.


Bernie Ecclestone, Lauda 1978-as és 1979-es brabhames csapatfőnöke, az F1 korábbi vezetője videoüzenettel emlékezett a háromszoros világbajnok osztrákra.

„Niki kivételes személyiség volt. A nagy balesete után visszatért, pedig senki sem várta tőle, senki sem hitt benne. S nemcsak, hogy autóba ült, újra világbajnok lett. Ettől is különleges. Nagyon hiányzik, mindig tudta, mit kell mondania, kinek kell mondania és mikor kell mondania. Nem tartotta magában” – mondta Ecclestone, aki szerint Lauda különleges versenyző volt, mert tudta, mikor autózik a határon, és mikor tehet rá még egy lapáttal.

„Az emberek tisztelték, mindig nagy hatással volt a csapataira. Átesett néhány krízisen, legyen szó a magánéletéről vagy az üzleti életről, de az F1-et imádta. Amikor kórházba került, egy valamit szeretett volna: repülőre ülni, és eljutni még néhány futamra” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik