F1: Hamilton és Wolff is elismerően beszél Rosbergről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 11:32
Lewis Hamilton monacói győzelmének másnapján a vb-éllovas Nico Rosberget dicséri a Mercedes-istálló. Bár csak hetedik lett a vb-éllovas a hercegségben, Hamilton a gesztusának köszönhette a győzelmét.

„Természetesen megköszöntem Nicónak, hogy úriemberként cselekedett” – mondta Hamilton, aki a verseny elején beragadt a nála sokkal lassabb csapattársa mögé. Elmondta, azt hitte, műszaki hibával küszködik csapattársa, és hogy a Massenet-kanyart kinézte magának az előzésre, amire végül nem volt szükség, mert az esőgumikon küszködő Rosberg az emelkedőn lehúzódott előle.

„Ha lenne olyan szép piros sapkám, mint Niki Laudának, most megemelném Nico előtt – mondta Toto Wolff csapatfőnök. – Nagyon intelligens volt, felismerte, hogy ez nem az ő napja, de a csapatnak van esélye a győzelemre. Átlátta a teljes képet, nagyszerű csapatjátékos.”

Rosberg elismerte, fájdalmas volt a felismerés, hogy el kell engednie Hamiltont, akivel két hete Spanyolországban az első körben összeütközött. A német végül csak hetedik lett, és 19 ponttal csökkent az előnye csapattársával szemben az összetettben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik