F1: Hamilton elmondta, kit ültetne Alonso autójába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 19:01
Mint azt tegnap bejelentette a McLaren, Fernando Alonso kihagyja a Formula–1-es Monacói Nagydíjat, ugyanis az Indy 500-on áll rajthoz helyette. A brit istálló azt még nem döntötte el, ki helyettesíti a spanyolt, Lewis Hamilton azonban szeretné, ha Jenson Button lenne az.

Button tavaly vonult vissza az F1-ből, de nem szakította meg a kapcsolatot a McLarennel, ő lett például a csapat fejlesztőversenyzője, és korábban elmondta, hogy szeretné a McLaren idei autóját egyszer vezetni. Úgy tűnik, erre a Monacói Nagydíjon meg is lesz a lehetősége, ugyanis sajtóértesülések szerint ő helyettesíti Fernando Alonsót, aminek a Mercedes versenyzője – és Button volt csapattársa –, Lewis Hamilton meglehetősen örülne.

„Remélem, hogy Jenson visszatér, mert az nagyon jót tenne a sportágnak – mondta Hamilton. – Még mindig úgy gondolom, hogy ő az egyik legjobb versenyző, és nagy tapasztalattal rendelkezik.”

Hamilton elmondta, hogy bár ő sose hagyna ki F1-es versenyt azért, hogy más sorozatban álljon rajthoz, megérti Alonso döntését, és örülne neki, ha a versenyzők nem csak egy kategóriában indulhatnának egyszerre.

„Nagyszerű dolog, hogy egy versenyző megteheti ezt – mondta a Mercedes pilótája. – Szerintem hagyni kellene minket egyszerre több sorozatban is rajthoz állni. Volt idő, amikor a versenyzők megtehették ezt, ami jó volt. Én nem akarok egy versenyt sem kihagyni a Formula–1-ben, mert fontos, hogy teljesítsem az összeset, de kipróbálnám a MotoGP-t vagy a NASCAR-t, például indulnék a Daytona 500-on.”

Hamilton leszögezte, hogy folyamatosan figyelni fogja, hogy teljesít Alonso ebben a Formula–1-től igencsak eltérő kategóriában.

„Az IndyCar teljesen más, mint az F1. Sokat kell tanulnia kevés idő alatt, de Fernando a világ egyik legjobb versenyzője, és az IndyCar paddockjában is ő lesz a legjobb, bár még nincs sok tapasztalata. Izgalmas lesz látni, hogyan teljesít enélkül” – vélekedett a háromszoros világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik