F1: Hamilton élete teljesítményét adta, Ricciardo tizedek nyomában

Vágólapra másolva!
2017.10.28. 00:42
null
Ricciardo szoros versenyre számít (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mexikói Nagydíj pénteki napján megrendezték az első két szabadedzést – az elsőn Valtteri Bottas, a másodikon Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb. A pénteki tapasztalatokról kettejük mellett a világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton és a merőben szokatlan meghibásodással küzdő Sebastian Vettel is beszélt.

Mexikóban mindkét pénteki tréningen remek,szinte ideális körülmények várták a Formula–1 mezőnyét, ám az ideális időjárási körülmények mellett nem szabad elfelejtkezni a 2200 méteres tengerszint feletti magasságról sem, ami nem könnyíti meg a az autók beállítását.

„Azt hiszem, az utolsó három verseny nagyon szoros lesz az első három csapat között. A Mercedes szombaton mindig nagyon erős, most is erre számítok, ezért kell még néhány tizedet találnom az időmérőre, ha szeretnék előttük maradni. Már pedig szeretnék” – mondta a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyuló Daniel Ricciardo.

18. MEXIKÓI NAGYDÍJ
OKTÓBER 27., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:17.824
2. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:17.801
OKTÓBER 28., SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00–21.00: időmérő edzés
OKTÓBER 29., VASÁRNAP
20.00: a verseny (71 kör, 305.354 km) rajtja
A HÁTRALÉVŐ FUTAMOK
November 12., 17.00: Brazil Nagydíj
November 26., 14.00: Abu-dzabi Nagydíj

A mindkét pénteki edzésen másodikként záró Lewis Hamilton élete legjobb teljesítményének nevezte a második edzésen futott versenyszimulációját, dacára annak, hogy a tréning elején, első mért körében megpördült és a szuperlágy gumijait dobhatta is ki a kukába.

„Nagyon jó napot zártunk ma, bár nem kezdődött jól – főleg a második edzésre gondolok, ahol a pördülés miatt kicsit nehéz volt a szuperlágy gumikról adatokat nyerni. Az egy körös menetem és a versenyszimulációm az ultralágyakon életem egyik legjobb teljesítménye volt. Nem emlékszem rá, hogy valaha is mentem volna edzése 26 kört ennyire állandó, jó tempóban. Rengeteg adatot gyűjtöttünk, egyre jobb és jobb lett a pálya, főleg, ahogy emelkedett a hőmérséklet” – lelkendezett a világbajnoki pontversenyt vezető Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton.

Csapattársa Valtteri Bottas már kevésbé volt boldog, hiszen miután az első edzésen még ő tudott a leggyorsabb lenni, a másodikon rossz irányba indultak el a beállításokkal.

„Az első edzés remekül sikerült, igazán élveztem. Mondjuk ezen a pályán amúgy is élvezem a vezetést, mert alacsony a tapadás, és emiatt nagy kihívást jelent igazán gyorsan végigmenni rajta. A második edzés elején változtattunk az autó beállításain, de ezek nem váltak be, ezért a végén visszatértünk az eredetihez. A gumikat valamiért nem tudtam rendesen működésre bírni, ezért nem ment olyan jól a második tréning. Mindent egybevetve azért elégedett vagyok és várom már az időmérőt” – mondta Bottas.

Sebastian Vettelnek meglehetősen zaklatott napja volt, hiszen az első edzésen csak az ötödik leggyorsabb volt, a másodikon ugyan egy helyet javítani tudott, de ekkor egy meglehetősen szokatlan incidens zavarta meg a gyakorlását: egy rosszul rögzített alkatrész miatt kifolyt az autójában elhelyezett tűzoltókészülékéből az oltóanyag, amely elkezdte marni az ülését.

„Nem tudom mi történt, valami rögzítés elengedhette magát, ami után készülékből az oltóanyag kiszabadult, ami nem volt túl kellemes számomra” – mondta az incidensről Vettel, aki kitért arra is, hogy nem foglalkoztatja az időeredménye.

„Az autóm jó, és nem érdekel, hogy az első hat milyen távolságra zárt egymástól a második edzésen. Nem volt valami nyugodt az edzésünk, az oltóanyag miatt. Összességében elégedett vagyok, de van még tennivalónk az időmérő előtti utolsó tréningen” – jelentette ki az érthetően kissé rosszkedvű Vettel.

A Mexikói Nagydíj programja magyar idő szerint szombaton 17.00 órakor a 60 perces 3. szabadedzéssel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik