F1: Hamilton a világ legnagyszerűbb hullámvasútján ült Silverstone-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 18:39
null
Hamilton elégedett volt a pénteki edzésnap végén (Fotó: AFP)
A Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein a Mercedes dominált: mindkét tréningen Valtteri Bottas bizonyult a leggyorsabbnak, csapattársa, Lewis Hamilton előtt. A hazai közönség előtt versenyző brit roppant elégedett, ahogy a Williamsszel mindkétszer nyolcadik helyen záró Felipe Massa is. A vb-pontversenyt vezető Sebastian Vettelt nem lepte meg a Mercedes tempója, és látja, miben fejlődhet a Ferrari. Velük ellentétben Nico Hülkenberg vegyes érzelmekkel nyilatkozott, Max Verstappen meg egyenesen elégedetlen volt a pénteki napot követően.

„Valtteri nevében is mondhatom, hogy remekül kezdtük a hétvégét – kezdte a pénteki két szabadedzés értékelését Lewis Hamilton. – A pálya fantasztikus, az idei autókat vezetni Silverstone-ban egészen különleges élményt jelent. Ahogy a gyors kanyarokon keresztülmész az elképesztő sebességgel, az olyan, mintha a világ valaha volt legnagyszerűbb hullámvasútján ülnél.”

68. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 14., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:29.106
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:28.496
JÚLIUS 15,. SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00–15.00: időmérő edzés
JÚLIUS 16., VASÁRNAP
14.00: a verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 30., 14.00: Magyar Nagydíj
Augusztus 27., 14.00: Belga Nagydíj
Szeptember 3., 14.00: Olasz Nagydíj

„Próbáltunk finomhangolást végezni az autón, és szerintem jól sikerült, jó helyzetből várhatjuk a szombati napot. Megteremtettük az alapját egy sikeres hétvégi szereplésnek” – jelentette ki a brit.

A világbajnoki pontversenyt vezető Sebastian Vettel és a Ferrari a második edzésre feljavult, s a négyszeres világbajnok tudja, mit kell tenni a további javuláshoz.

„Az első edzésen az egyensúly jelentette problémákat sikerült kijavítani, és örömteli, hogy az új motor jól és hiba nélkül működik. A Mercedes gyorsasága nem újdonság, nekünk viszont még sok mindent át kell nézni, hogy javulni tudjunk” – értékelte a pénteket Vettel, aki az első edzésen tesztelt fejvédőről külön is szót ejtett.

Felipe Massa és a Williams csapata a középmezőny elején stabil teljesítményt mutatott be pénteken, a veterán brazil mindkét edzést a nyolcadik helyen zárta.

„Normális pénteki napon vagyunk túl, az Ausztriában tapasztalt problémáinkból semmit nem »hoztunk« magunkkal. Minden jól működött az autón, és az egyensúlyával is elégedett vagyok. A gumikat is hamar, már az első körön sikerült munkára bírnunk, szóval tényleg nem lehet okunk panaszra, mert abszolút versenyképesnek érzem az autót” – mondta Massa.

Vele szemben Nico Hülkenberg a bizonytalanok táborát gyarapította, hiszen a német a Renault-val az első edzésen csak a 17. helyen zárt, a második gyakorláson viszont több mint két másodpercet javulva a 7. helyen végzett.

„Az az egy kör, az nagyon rendben volt a második tréningen, de a hosszú etapokon azért sokkal nehezebb a dolgunk, ezért nem is igazán tudom, hogyan ítéljem meg a mai napot. Az biztos, hogy van házi feladatunk holnapra, de az a kör, amivel hetedik lettem, bizakodásra ad okot, bár az autó egyensúlyával még akkor sem voltam maradéktalanul elégedett, főleg a gyors kanyarokban.”

A némettel szemben a Red Bull hollandja, Max Verstappen határozottan elégedetlenül nyilatkozott a két gyakorlást követően, mert a második tréningre a két Ferrari megelőzte őt és csapattársát, Daniel Ricciardót – igaz, az éllovas Bottashoz képest csak egy tizeddel nőtt a lemaradása.

„További munkára van még szükségünk, mert nem voltunk elég gyorsak, ráadásul az autó egyensúlya sem volt valami fantasztikus. A második edzésen visszaléptünk, az első során jobbnak éreztem a kocsit. Ki kell derítenünk, hogy ez miért lehetett, és akkor javulhatunk holnap” – mondta Verstappen a pénteki gyakorlások után.

A Brit Nagydíj programja szombaton délelőtt 11 órától a harmadik szabadedzéssel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik