F1: Hamilton a láz és autóbalesete ellenére „jól van”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.13. 11:31
null
Lewis Hamilton már verseny közben is ütközött álló autónak – Kimi Räikkönen tudna mesélni a 2008-as Kanadai Nagydíjról (Fotó: Reuters, archív)
A háromszoros Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton nem csak belázasodott, de a hét elején autóbalesetet is szenvedett Monacóban. A brit autóversenyző azt nyilatkozta: a történtek ellenére jól van, és felkészült a Brazil Nagydíjra.

A Mexikói Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamiltont betegség döntötte le lábáról, és ráadásként ott volt még édesanyja hatvanadik születésnapjai is…

A 43. BRAZIL NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
13.00–14.30: 1. szabadedzés
17.00–18.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
14.00–15.00: 3. szabadedzés
17.00–18.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
17.00: a verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja
Magyar idő szerint. Az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.
ELŐZMÉNYEK
Michael Schumacher fia a Ferrarihoz kerülhet
Hamilton a láz és autóbalesete ellenére „jól van"
Hamilton jobban van – késik, de ott lesz Brazíliában
Ecclestone szerint kétséges az austini futam jövője

„Szerdán utaztam Mexikóba. Dolgoztam egész nap, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden, szerdán – nyilatkozta Hamilton –, aztán jött anyukám bulija, ami kicsinált! Nagyon jó volt, de még vasárnap és hétfőn is éreztem az utóhatását…”

Amint arról már beszámoltunk: a brit autóbalesetet szenvedett. A The Telegraph című napilap információja azonban ellentmond annak, amit Hamilton az esetről nyilvánosságra hozott. A pilóta szerint hétfőn este egy álló(!) autónak ment neki, a lap szerint viszont inkább kedden hajnalban történt a baleset, aminek három parkoló autó volt a szenvedő részese.

„Hamilton lába lecsúszott a fékről és a kuplungról, ezért ütközött neki három parkoló autónak. Szervezetében nem volt kimutatható alkohol” – nyilatkozta az egyik rendőrségi szóvivő a The Telegraphnak.

Hamilton azóta megérkezett Brazíliába, és azt mondta, egyre közelebb érzi magát a gyógyuláshoz.

„Izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Ez az a pálya, ahol még Ayrton Senna is megküzdött a győzelemért. Én eddig hiába próbálkoztam, még nem nyertem…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik