F1: Ha megunom, akár az év közepén is kiszállok - Räikkönen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 12:10
A Brit Nagydíj utáni F1-es tesztet boka- és térdsérülése miatt kihagyó Kimi Räikkönen teljesen felépült, így nincs akadálya, hogy részt vegyen a Német GP-n. A finn elmondta, hogy idei nehézségei ellenére élvezi az F1-et, de ha már nem fogja, azonnal kiszáll, akár a szezon közepén is.

A finn a Brit Nagydíj első körébensodródott le az útról, majd a pályára teljes gázzal visszatérve megcsúszott, s 47 G-vel a szalagkorlátnak ütközött. Miután a pályára visszacsapódó autójával Kobajasi Kamui és Felipe Massa is elkerülte az (erősebb) ütközést, a finn megúszta boka- és térdficammal.

Räikkönen a brit Skynak nyilatkozott, s miután biztosította az újságírókat jó állapotáról, a 2015-ös idény végére előrevetített visszavonulásáról is beszélt.

„Nagyon jól érzem magam a Ferrarinál. Bár a versenyzés az idén nem olyan jó, mint tavaly, el kell fogadni, hogy vannak ilyen időszakok az F1-ben. A Ferrarival sincs minden rendben, nekem pedig kell egy speciális beállítás, amellyel jól érzem magam, de még nem találtuk meg. Ám ha választani kell, hol versenyezzek, a Ferrarit választom – mondta Räikkönen. – Amikor megutálom vagy megunom a versenyzést, ki fogok szállni, az sem tart majd vissza, ha a szezon közepén járunk. De még nem jött el ez a pillanat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik