F1: Ha Hamilton nem változtat, még inkább lemarad - Prost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.02. 13:15
Alain Prost, a Formula–1 négyszeres világbajnoka úgy véli, a 2014-es idényben Lewis Hamiltonnak annyi esélye sem lesz Sebastian Vettel legyőzésére, mint az elmúlt években, az új autók és szabályrendszer ugyanis nagyobb előnyt jelent az alaposabb pilótáknak azokkal szemben, akiket a puszta tehetségük emelt a világbajnokok közé.

„Sebastian a legapróbb részletekre is odafigyel, érdekli az F1 technikai oldala is, mindent tudni akar az autójáról, ő a legalaposabb versenyző a mai F1-ben, másképp csinálja, mint a többiek. Ez most, hogy az autók egy számítógépes rendszernek felelnek meg, előnyt jelent Sebastiannak, és magabiztosabbá válik tőle, és jövőre ez fokozódni fog – mondta Prost a Telegraphnak. – A másik oldalon ott van Hamilton, aki az egyik legtehetségesebb pilóta, és amikor a puszta autót kellett vezetni mindenféle segédeszközök nélkül, ott is volt az élen. Neki nem kedvez, hogy egyre bonyolultabbá válnak az autók, változtatnia kell, ha versenyben akar lenni Sebastiannal, mert szerintem nem használja ki a teljes tudását.”

Jövőre az 1.6 literes hathengeres turbómotorok mellett sokkal erősebb energiaátalakító rendszer lesz az autókban, amelyeknek 160 helyett 100 kilogramm üzemanyaggal kell teljesíteniük egy-egy futamot, azaz várhatóan annyira sem autózhatnak a határhoz közel, mint az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik