F1: Grosjean Bianchinak ajánlotta sanghaji pontjait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 11:28
A vasárnapi Kínai Nagydíjat a hetedik helyen záró, ezzel a Lotus idei első hat pontját megszerző Romain Grosjean a nizzai kórházban kómában fekvő Jules Bianchinak ajánlotta eredményét.

„Amikor áthaladtam a célvonalon, Jules-regondoltam. Legutóbb a tavalyi Monacói Nagydíjon szereztem pontot, akkor Jules közvetlenül mögöttem ért célba, ő is a pontszerzők közé került. Bárcsak erőt adhatnék neki a nagy csatájában – mondta Grosjean. – Egy hete volt fél éve a Japán Nagydíj, nagyon rossz napom volt. Jules itt van velem a sisakomon, és továbbra is hiszek a csodában.”

Jules Bianchi édesapja egy nizzai lapnak nyilatkozva elmondta, a tavalyi Japán Nagydíjon súlyos fejsérüléseket szenvedő fia továbbra is küzd az életéért. Philippe Bianchit arról is kérdezték, elmegy-e F1-es futamra az idén.

„Tervezem, hogy ott leszek a monacói Formula E-futamon, de az F1-re még nincs erőm elmenni. Rengeteg támogató üzenetet kapunk az F1-es csapatoktól és pilótáktól, de nem hiszem, hogy képes lennék arra, hogy személyesen is átéljek egy versenyhétvégét" – mondta Bianchi édesapja.

„Öten váltjuk egymást az ágya mellett, nap mint nap. Az anyja, a nővére, a fivére, a barátnője és én. Vannak napok, amikor aktív, mocorog az ágyban fekve, és megszorítja a kezünket. Nem tudjuk, hogy ez reflex-e. Fiatal, túlélt egy 93 G-s becsapódást. Amikor Japánba érkeztünk, nem sok esélyt adtak neki az orvosok, de most magától lélegzik. Ám semmit sem tehetünk, csak bízunk benne, hogy felébred a kómából" – mondta Bianchi édesapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik