F1: furcsa „büntetés” a Ferrarinak Vettel győzelme után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 18:24
A Szingapúri Nagydíj sportfelügyelő testülete arra utasította a Ferrari csapatvezetőjét, hogy kérjen bocsánatot munkatársai viselkedéséért. A Scuderiát azért vizsgálták Sebastian Vettel győzelmét követően, mert a szerelők tiltott zónában ünnepeltek a bokszutcában.

A szerelők a parc fermébe is betódultak, de a sportszabályzat szerint ott csak az autóknak lenne szabad lenniük a verseny leintése és a levezető kör után. Emiatt indult az eljárás, és bár nem volt súlyos az eset, az F1-ben sohasem lehet tudni, miért jár büntetés, és miféle büntetés jár.

Végül győzött a józan ész, és a Martin Donnellyt is a tagjai között tudó testület csupán arra kötelezte Maurizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét, hogy hivatalos formában kérjen bocsánatot a Ferrari viselkedéséért.

„A Ferrari szerelői többszöri felszólításra sem engedelmeskedtek a bokszutcában dolgozó rendfenntartóknak, ezért a Szingapúri Nagydíj főtitkára bepanaszolta a csapatot. A sportfelügyelői tárgyaláson a Ferrari képviselője felajánlotta, hogy a csapatfőnök hivatalos bocsánatkérő levelet tesz közzé az esetről, elnézést kér azoktól, akiket ezzel megbántottak, és ígéretet tesz arra, hogy ez többé nem fordul elő” – írta a sportfelügyelő testület az ítéletről.

Ezzel a Szingapúri Nagydíj végeredménye hivatalosnak tekinthető…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik