F1: Fittipaldi és Delétraz a Haas tesztpilótája

Vágólapra másolva!
2020.03.27. 21:25
A brazil Pietro Fittipaldi és a svájci Louis Delétraz lesz a Formula–1-es Haas-istálló teszt- és tartalék versenyzője az idei szezonban.    

Günther Steiner csapatfőnök azt mondta, eredetileg az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon jelentették volna be hivatalosan a két pilótát és feladataikat, de a koronavírus-járvány miatt azt a versenyhétvégét és később az utána kiírt további hét futamot is elhalasztották vagy törölték.

A 23 éves Fittipaldi– a kétszeres világbajnok Emerson unokája– már tavaly is tesztversenyzője volt a Haasnak, míg a 22 esztendős Delétraz 2019-ben nyolcadik lett a Formula–2-es vb-sorozatban, és szimulátorban az egész idény folyamán tesztelt az amerikai alakulatnak.

A Haas két pilótaülését a francia Romain Grosjean és a dán Kevin Magnussen foglalja el, szükség esetén Fittipaldi és Delétraz helyettesítheti őket.

A Formula–1 idei szezonja jelen állás szerint június közepén, a Kanadai GP-vel rajtolhat, és a montreali futam szervezői szerint húsvétig dönteni kell arról, hogy megtartják-e a versenyhétvégét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik