F1: Ezüstös győzelem Putyinföldön – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2015.10.12. 17:46
null
Lewis Hamilton nem illetődött meg Vlagyimir Putyin társaságában (Fotó: Reuters)
A nemzetközi sajtó főként Lewis Hamilton közeledő címvédését taglalta, miután a Mercedes brit pilótája megnyerte vasárnap a Formula–1-es Orosz Nagydíjat, és 66 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben.

 

NAGY-BRITANNIA
The Guardian:
Amióta Hamilton a Mercedesnél van, a sikerek a legoptimistább várakozásokat is felülmúlják. Szocsiban idénybeli kilencedik diadalát aratta, így egyik keze már harmadik vb-trófeáján van. Ezzel utolérheti a legsikeresebb britet, a legendás Jackie Stewartot.
The Independent: Újabb könnyed győzelmével Hamilton a következő világbajnoki cím küszöbén.
Daily Mail: Oroszországból szeretettel... Hamilton délutánja nem is lehetett volna könnyebb. A motorhiba miatt kiálló Rosberg mérges arckifejezése mindent elárult.

SPANYOLORSZÁG
El Mundo:
Hamilton újabb akadályt vett sikerrel harmadik világbajnoki címe felé.
El Periódico: A vetélytársak szabad utat nyitottak Hamilton előtt. A brit pilótának már nem kell a vb-re koncentrálnia, hanem zavartalanul bulizhat.
Marca: Hamilton már azokat a futamokat is megnyeri, amelyeket el kellett volna veszítenie. Rosberg győzelmi reményei csak hét körön át éltek.
As: Diadalmas sétagalopp: Hamilton növelte előnyét.

NÉMETORSZÁG
Die Welt:
Ezüstös győzelem Putyinföldön. Hamilton már szinte világbajnok.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Hamilton, az orosz cár egyeduralkodó volt a téli olimpia helyszínén, és egymás után második konstruktőri címéhez segítette a Mercedest. A britnek sok mindent el kellene rontania ahhoz, hogy ne legyen harmadszor is világbajnok.
Abendzeitung: Na zdarovje (Egészségére – a szerk.), Lewis! Hamiltonnak már-már zsebében a cím.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Német csata a második helyért. Rosberg a legutóbbi négy versenyből a másodikat adta fel, ezzel már nem az a kérdés, hogy ki lesz a világbajnok, hanem az, hogy kié lesz a második hely. A számok Vettel mellett szólnak, de sok múlik a motorokon is.
Corriere dello Sport: Hamilton egy lépésre a vb-címtől, már a következő versenyen világbajnok lehet. A számok nem hazudnak: Hamilton vb-címének szorzója a fogadóirodákban 1.01, Vettelé 50, Rosbergé 66.

LEWIS HAMILTON VILÁGBAJNOK LESZ AZ AMERIKAI NAGYDÍJON, HA...
...nyer, Sebastian Vettel pedig legfeljebb 3. lesz.
...2., Vettel legfeljebb 6., Nico Rosberg pedig 3.
...3., Vettel legfeljebb 8., Rosberg pedig 4.
...4., Vettel legfeljebb 9., Rosberg pedig 5.
...5., Vettel nem szerez pontot, Rosberg legfeljebb 6.

SVÁJC
Blick:
Putyin elnök a díszpáholyból nézte, ahogy a szocsi futam az év slágere lett: karambolok, dráma és ezüstös diadal. A dobogónál Putyin adta át a kupát Hamiltonnak, aki még két puszit is kapott tőle – a meglepett brit nem tiltakozott...
Neue Zürcher Zeitung: Rosberg kiszállt a vb-címért zajló versengésből. A német feladta a GP-t, így Hamilton begyűjthette idei kilencedik elsőségét.
Tages-Anzeiger: Rosbergnek az élről kellett kiállnia gázpedálproblémák miatt. Könnyes szemmel figyelte, hogy ismételte meg Hamilton tavalyi sikerét Szocsiban, 66 pontra növelve előnyét. A hátralévő futamokon ezt már aligha adja ki a kezéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik