nemzetisport.hu 2019.04.08 18:18 Frissítve: 2019.04.08 18:24

F1: Ezt meg kell emésztenünk – Wolff szerint hatalmas a Ferrari előnye

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke biztos abban, hogy a Ferrari arra képes valójában, amit Bahreinben mutatott, a melbourne-i teljesítménye csak egyszeri botlás volt. Az osztrák szakember szerint riválisuk erőforrása páratlan, ezzel pedig a Mercedes nem tudja felvenni a versenyt.

Wolff attól tart, hogy a Ferrari egy körön még gyorsabb lesz Kínában (Fotó: AFP)

 

Gyengén sikerült az idénynyitó Ausztrál Nagydíj a Ferrari számára: Sebastian Vettel a negyedik, Charles Leclerc pedig az ötödik helyen ért célba, a hátrányuk pedig hatalmas volt még a harmadikként befutó Max Verstappennel szemben is. Bahreinben aztán az erősorrend élére ugrottak a ferrarisok, Toto Wolff pedig attól tart, hogy emiatt nagyon nehéz dolga lesz ellenük a Mercedesnek.

„Ha a Ferrari képes hozni a tempót az erre érzékeny pályákon, mint amilyen a sanghaji is, egyértelműen ő lesz a legesélyesebb, hiszen az előnye egy körön még a bahreininél is nagyobb lehet – vélekedik a címvédő istálló csapatfőnöke. – Valódi tempóelőnyük van. A bahreini versenyen különböző szinteket láttunk ebben a tekintetben, még egyes autók között is, ezt pedig meg kell emésztenünk. Számítottunk rá, hogy erősek lesznek Melbourne-ben, főleg az alapján, amit a barcelonai teszteken láttunk, így a melbourne-i futam inkább jelentett meglepetést, mint a bahreini.

Wolff szerint tehát a bahreini a Ferrari valós teljesítménye, amivel a Mercedes talán nem is tudja felvenni a versenyt. Ráadásul riválisuk éppen azon a téren „vágott vissza”, amiben nagyon jók voltak a németek az utóbbi években.

„Bahreinben lenyűgözők voltak az egyenesekben, az energiaforrások páratlan. Azt hiszem, az időmérőn öt tizedmásodperc volt az előnyük csak az egyenesekben, ezzel pedig nagyon nehéz felvenni a versenyt. Véleményem szerint hozzá kell szoknunk ehhez a teljesítményszinthez, Melbourne-re pedig egyszeri esetként kell tekintenünk” – mondta Wolff.

 

2019.04.13 19:55:56

F1 nemzetisport.hu

A brit pályafutása 75. sikerét aratta • Vettel a harmadik • Ricciardo első pontjait szerezte a Renault-val.

2019.04.12 18:56:58

F1 NÉMETH ANDREA, ZSOLDOS BARNA

Láthattunk varázslatos versenyzőket, szívszorító tragédiákat. Legek, rekordok, kuriózumok…

2019.04.13 05:08:40

F1 nemzetisport.hu

A címvédő istálló kisajátította az első sort • Vettel hátránya a 3. helyen 3 tizedmásodperc.

2019.04.12 05:55:07

F1 nemzetisport.hu

A finn előnye 27 ezred a második Vettel előtt • Leclerc-nél a hűtéssel, Kvjatnál a motorral volt probléma.

2019.03.31 23:33:56

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY.Bahreinben – ne finomkodjunk – földbe döngölte a németet, ami súlyos kérdéseket vet fel a folytatást illetően.