HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.10 14:59 Frissítve: 2018.08.10 15:22

F1: ezt kell tennie Vandoornénak ahhoz, hogy megtartsa az ülését?

Bár a McLaren vezetői elismerték, hogy egyik versenyzőjük sincs könnyű helyzetben a csapatot érintő nehézségek és a gyenge autójuk miatt, elvárásaik mégis vannak Stoffel Vandoornéval szemben. Mindez nyilván nagy hatással lehet a belga korántsem biztos helyére az istállónál.

HIRDETÉS
Stoffel Vandoorne helye korántsem biztos a McLarennél (Fotó: AFP)

 

Stoffel Vandoorne az egyedüli pilóta a mezőnyből, akinek egyszer sem sikerült legyőznie eddig a csapattársát a 2018-as idény időmérőin, és a versenyeken is csupán háromszor sikerült Fernando Alonso előtt célba érnie. A McLaren vezetői – köztük Zak Brown ügyvezető igazgató – azonban éppen azt szeretnék látni, hogy a Formula–1-ben második szezonját teljesítő belga gyakrabban megszorongatja a kétszeres világbajnokot. Ha ez megtörténne, vélhetően Vandoorne esélyei is megnőnének arra, hogy a következő idényre is az istálló versenyzője maradhasson.

„Nem mondanám, hogy csalódtunk Stoffelben, csak gyakrabban szeretnénk látni, hogy legyőzi a csapattársát, mint ahogy most teszi ezt – árulta el Brown. – Nem képes erre folyamatosan, de nem mondhatom, hogy csalódottak vagyunk vele kapcsolatban, hiszen tavaly nehéz helyzetet teremtettünk a számára, idén pedig nem adtunk neki túl jó autót. Mindannyian úgy hisszük, hogy Stoffel nagyszerű munkát végez, de szeretnénk azt látni, hogy gyakrabban győzi le Fernandót.”

A McLaren sportigazgatója, Gil de Ferran úgy véli, hogy ha még Alonso számára is nehéz alkalmazkodni az új helyzetekhez és a nehézségekhez – akinek amúgy nem szokott ez problémája okozni – akkor Vandoorne még nehezebb helyzetben van.

„Nemcsak arról van szó, hogy nem elég jó az autónk, hanem arról is, hogy igencsak gyors ütemben hajtjuk végre a változtatásokat rajta. Ez mindkét versenyzőnk számára nagyon nehéz, bizonyára még Fernando számára is, akinek nemcsak ez az egyik legjobb képessége, de a tapasztalata is a segítségére van” – vélekedik a szakember.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.08 10:47:09

F1 ZSOLDOS BARNA

„Hamilton és Rosberg mindenben versengtek egymással, de ez sohasem fajult el.”

2018.12.03 08:39:55

F1 ZSOLDOS BARNA

„Jó estét, Lewis Hamilton vagyok. Megnyertem a brit bajnokságot, és egy napon az ön autóival szeretnék versenyezni.”

2018.11.25 12:10:17

F1 nemzetisport.hu

Hülkenberg nagy balesetet szenvedett • Räikkönen utolsó ferraris futama hamar véget ért • Alonso 11. hellyel búcsúzott a kategóriától.

2018.11.24 12:35:23

F1 nemzetisport.hu

A brit pilóta a negyedik rajtelsőségét szerezte meg Abu-Dzabiban • A Ferrarié a második sor.

2018.11.24 09:31:56

F1 nemzetisport.hu

Leclerc, Gasly és Grosjean autója sem úszta a zárótréninget • Räikkönen kihágását vizsgálják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS