HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.10 14:59 Frissítve: 2018.08.10 15:22

F1: ezt kell tennie Vandoornénak ahhoz, hogy megtartsa az ülését?

Bár a McLaren vezetői elismerték, hogy egyik versenyzőjük sincs könnyű helyzetben a csapatot érintő nehézségek és a gyenge autójuk miatt, elvárásaik mégis vannak Stoffel Vandoornéval szemben. Mindez nyilván nagy hatással lehet a belga korántsem biztos helyére az istállónál.

HIRDETÉS
Stoffel Vandoorne helye korántsem biztos a McLarennél (Fotó: AFP)

 

Stoffel Vandoorne az egyedüli pilóta a mezőnyből, akinek egyszer sem sikerült legyőznie eddig a csapattársát a 2018-as idény időmérőin, és a versenyeken is csupán háromszor sikerült Fernando Alonso előtt célba érnie. A McLaren vezetői – köztük Zak Brown ügyvezető igazgató – azonban éppen azt szeretnék látni, hogy a Formula–1-ben második szezonját teljesítő belga gyakrabban megszorongatja a kétszeres világbajnokot. Ha ez megtörténne, vélhetően Vandoorne esélyei is megnőnének arra, hogy a következő idényre is az istálló versenyzője maradhasson.

„Nem mondanám, hogy csalódtunk Stoffelben, csak gyakrabban szeretnénk látni, hogy legyőzi a csapattársát, mint ahogy most teszi ezt – árulta el Brown. – Nem képes erre folyamatosan, de nem mondhatom, hogy csalódottak vagyunk vele kapcsolatban, hiszen tavaly nehéz helyzetet teremtettünk a számára, idén pedig nem adtunk neki túl jó autót. Mindannyian úgy hisszük, hogy Stoffel nagyszerű munkát végez, de szeretnénk azt látni, hogy gyakrabban győzi le Fernandót.”

A McLaren sportigazgatója, Gil de Ferran úgy véli, hogy ha még Alonso számára is nehéz alkalmazkodni az új helyzetekhez és a nehézségekhez – akinek amúgy nem szokott ez problémája okozni – akkor Vandoorne még nehezebb helyzetben van.

„Nemcsak arról van szó, hogy nem elég jó az autónk, hanem arról is, hogy igencsak gyors ütemben hajtjuk végre a változtatásokat rajta. Ez mindkét versenyzőnk számára nagyon nehéz, bizonyára még Fernando számára is, akinek nemcsak ez az egyik legjobb képessége, de a tapasztalata is a segítségére van” – vélekedik a szakember.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.29 14:06:08

F1 nemzetisport.hu

Az utolsó körökben Bottas előbb Vettelnek, majd Ricciardónak is nekiment.

2018.07.28 14:11:19

F1 nemzetisport.hu

Bottas a második, a címvédő istállóé az első sor • Ricciardo már a Q2-ben kiesett.

2018.07.28 11:21:30

F1 nemzetisport.hu

Hamilton és Bottas is megpördült a sikánban • A Red Bull talán még nem fedett fel mindent.

2018.07.27 13:58:12

F1 nemzetisport.hu

Bajban van a Mercedes? Hamilton hátránya hét tized, míg Bottas már egy másodpercen kívül végzett.

2018.07.27 09:55:25

F1 nemzetisport.hu

Ahogy arra számítani lehetett, erős a Red Bull, a Mercedes viszont egyelőre lemaradásban van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS