F1: Ez az F1, itt nem szabad kísérletezgetni – Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 09:29
Lewis Hamilton és Nico Rosberg szerint megért egy próbát az új F1-es időmérő rendszer, Sebastian Vettel viszont úgy gondolja, nagy öngólt lőtt a sportág, amely ezt nem engedheti meg magának.

„Tudtuk, hogy ez fog történni, a mérnökeim előre megmondták, és ők nagyon okos emberek, hittem nekik. De ha nem próbáljuk ki, nem tudjuk biztosan, hogy milyen lesz. A haladáshoz kísérletezni kell, ez most nem jött be. Már az is előrelépés, hogy megtettük” – mondta Hamilton, aki egyébként karrierje 50. rajtelsőségét szerezte meg, ám ez az adat csak az F1 hivatalos honlapján volt az időmérőről szóló tudósítás főcíme.

Nico Rosberg szerint is megért egy próbát a rendszer, de Vettel szerint nagy hiba ekkora nyilvánosság előtt kísérletezgetni.

„Nem értem, miért döbbent meg mindenki, végig azt mondtuk, hogy ez lesz, ám nem figyeltek ránk. Azt mondták, »majd meglátjuk, milyen lesz, adjunk neki esélyt, tegyünk egy próbát«. Azonban ez az F1, itt nem szabad kísérletezgetni, mert ez sül ki belőle. Átgondolt döntésekre van szükség – fogalmazott Vettel. – A lelátón ülők biztosan nem élvezték, ezt így nem folytathatjuk. Azt akarják látni, hogy Lewisszal, Kimivel az utolsó pillanatokig a pályán hajszoljuk egymást és a jó köridőket.”

A német az edzés végére már farmernadrágra cserélte a kezeslábasát.

„Volt időm rá… Egyébként nem nagy ügy, gyorsan át lehet öltözni” – mondta a négyszeres világbajnok.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik