F1: esik Interlagosban, így lehet érdekes a Brazil Nagydíj

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.13. 14:55
Reggel óta folyamatosan esik az eső a Brazil Nagydíj helyszínén, és az előrejelzések szerint a 17 órakor kezdődő futam rajtjáig sem nagyon változik meg a helyzet.

 

A 19 pontos előnyt birtokló Nico Rosberg azzal a céllal érkezett Brazíliába, hogy biztosítsa világbajnoki címét, amihez le kellene győznie Lewis Hamiltont.

Csakhogy a németnek még nem volt olyan versenye, amelyen megverte volna esőben csapattársát, ezért sokan úgy látják, hogy az eső Hamiltonnak kedvez. Vizes pályán ráadásul a nem Mercedesszel versenyzőknek is nagyobb esélyük van arra, hogy beleszóljanak a győzelemért folyó csatába.

Rosberg világbajnok lesz a Brazil Nagydíjon, ha…
…nyer.
…második, miközben Hamilton legfeljebb negyedik.
…harmadik, miközben Hamilton legfeljebb hatodik.
…negyedik, miközben Hamilton legfeljebb nyolcadik.
…ötödik, miközben Hamilton legfeljebb kilencedik.
…hatodik, miközben Hamilton legfeljebb tizedik.

Ez az elsődleges képlet a Brazil Nagydíjon, de azt is meg kell jegyezni, hogy van olyan forgatókönyv, amely szerint úgy érkezhet Hamilton és Rosberg az abu-dzabi idényzáróra, hogy azé lesz a trófea, aki nyer.

Ez akkor valósul meg, ha Hamilton győzelme esetén Rosberg lemarad a dobogóról, vagy Hamilton második vagy harmadik helyezése esetén Rosberg legfeljebb nyolcadik vagy kilencedik lesz.

Persze simán benne van a pakliban, hogy Rosberg villant az esőben, és legyőzi angol csapattársát – ebben az esetben aligha kérdőjelezi meg bárki is, hogy megérdemelten nyeri meg a vb-címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik