nemzetisport.hu 2018.12.20 14:33 Frissítve: 2018.12.20 15:59

F1: Erre nagyon nem számítottam Vetteltől – Niki Lauda

A részleges tüdőátültetése után Ibizán gyógyulgató Niki Lauda az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában azt ígérte, jövőre visszatér a Mercedes garázsába. A háromszoros világbajnok osztrák elárulta, nem várt meglepetést kapott Sebastian Vetteltől.

Niki Laudát megérintette Sebastian Vettel gesztusa (Fotó: AFP, archív)

A 69 éves osztrák augusztus elején Ausztriában esett át az életét megmentő operáción, s kórházi ápolása során rengeteg támogató üzenetet kapott. Az egyik legkedvesebb számára egy kézzel írt levél volt.

„A Sebastiantól kapott levél, amit a saját kezével írt, nagyon megérintett, örültem neki. Szép szavakat, tartalmas gondolatokat fogalmazott meg. Erre nagyon nem számítottam, az autóversenyzők ilyet nem szoktak csinálni, csak vezetnek. Sebastian nagyon jó ember” – idézte Laudát a Gazzetta.

Az osztrák szerint, bár Vettel alulmaradt Hamiltonnal szemben az idei F1-es vb-csatában, nem kell feladnia a reményt, hogy valaha még világbajnokságot nyer.

„Megvoltak a bosszantó pillanatai, amelyeken elúszott a világbajnoki címe, de abszurd lenne  megkérdőjelezni Vettel tudását. Egy bajnok nem felejt el vezetni. Erősen tér vissza, és 2019-ben is Hamilton vetélytársa lesz” – mondta Lauda, aki ugyebár a Mercedes vezetőjeként saját csapata ellen beszélt, de nyilván tudta, mit kell mondania a vezető olasz sportnapilapnak a Ferrari pilótájáról.

Persze ne vonjuk kétségbe az őszinteségét, hiszen ha valaki kimondhatja, amit gondol, mert nem kell tartania a következményektől, az éppen Niki Lauda.

Az osztrák az elmúlt hónapokról is beszélt.

„Egy futamot sem hagytam ki, persze megvolt a társaságom hozzá a terapeutáimmal. Néztem a versenyeket, a versenyhétvégéken beszéltem a csapattal, mindent elmondtak, amit tudni akartam – mondta Lauda. – Nehéz időszak volt, de küzdöttem, és most is minden napom a küzdelem jegyében telik. Itt, Ibizán most nagyon jó a levegő, a klíma is jobb, mint Ausztriában. Azt mondták az orvosok, hogy egy hónap múlva felépülök, akkor visszatérek, és ugyanazt csinálom, mint előtte. Miért is ne tenném?”

2019.07.12 15:53:02

F1 ZSOLDOS BARNA

Sorozat, amelyből születésétől a haláláig mindent megtudhat a sportág legendájáról.

2019.07.14 13:25:07

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A brit némi szerencsével vette át a vezetést, és vezette újabb kettős győzelemre a Mercedest.

2019.07.13 14:01:02

F1 H. L.

A második Hamilton lemaradása 6 ezred, míg a harmadik Leclerc hátránya 79 ezred.

2019.07.13 08:40:20

F1 H. L.

A tréning elején esett az eső, ám később felszáradt a pálya – a végén 49 ezred választotta el a top 3-at.

2019.07.12 22:23:54

F1 ZSOLDOS BARNA (Silverstone)

Senki sem játszott akkora szerepet az ötszörös világbajnok karrierjében, mint az édesapja.